Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
St. Johann in Tirol
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Dorfresort Kitzbühel - exkluzív kutyabarát apartmanok Kitzbühel közelében
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
vdk3x
24 élménybeszámolót írt
24
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: St. Johann in Tirol
2011.02.23. 08:59
Érdekes ez.

Ha osztrák síelős fórumokat olvas az ember, akkor ott gunyorosan írnak a bénázó, hangos, lopós, csak azért is a tiltott helyen parkoló magyarokról és keleti társaikról, na meg a semmivel sem elégedett német nyugdíjasokról.

A német sielős fórumokon pedig a buta, vidékies, a náluk rosszabul sieló külföldieket lenéző beképzelt osztrák a gúny tárgya vagy a kivagyi, vadiúj felszerelésben viritó, a hüttét üresre evő-ivó orosz gyorsmilliárdos síanalfabétákról témáznak, de persze a részeges fiatal holland csordákat sem övezi határtalan szeretet.

Nem csoda, hisz a 20-25 évvel ezelőtti állapotokhoz képest igazi tömegsport lett a síelés, az egyre modernebb liftek segítségével többszörösen nagyobb embertömegek sielnek nagyjából ugyanazokon a pályákon és bár minden egyes sielő maga is a tömeg része, mégis valahogy a többieket okolja, ha a sok ember miatt, nem optimálisak számára a körülmények.

Szerintem ma már egyre inkább igaz az, hogy a tökéletes síélmény eléréséhez, az időjárás és hóviszonyok után, a 2. legfontosabb kritérium, hogy az ember elkerülje a tömeget és az ezzel járó konfliktusokat és kellemetlenséget. Ezt ezért tudatosan kell tervezni (pl. elő/utószezonban síelni menni) A pálya adottságai pedig már csak harmadlagosak.
Előzmény: (csabor 111527)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.