Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Skiarena Wildkogel (Neukirchen-Bramberg)
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Ludwighaus - Utószezoni 12% kedvezmény
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5439 élménybeszámolót írt
5439
Admin
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Skiarena Wildkogel (Neukirchen-Bramberg)
2014.04.09. 11:01
... S természetesen ezt a téli intermezzot ki is használtuk kellőképpen és azon a bizonyos keddi napon (március 25.) Wildkogel volt a cél. Miért Wildkogel? Egyszerű a képlet; a Kitzbüheli Alpokban csak 3-as lavinaveszély, míg a Tauernben 4-es, ezenkívül rossz látási viszonyok közt is részint használható a terep, hiszen van egy-két tree skiinges terület. Harmadik okként a viszonylagos magasság szerepelt (1400-1500 m alatt már kicsit nehezebb volt a hó) és a gyors liftek, amikkel jókat lehet pörögni. Nem kell mászni, sem traverzolni, szóval lehet gyűjteni a freeride kilométereket a lábunkba.

A terep mélyhó síelés szempontjából nagyon jó, persze nincsenek akkora terek, mint pl. Weißseen, de ezen a napon a hó fantasztikus, a lejtő megfelelő volt.

Mivel javarészt családi terepként hirdeti magát ezért a legtöbben még az ilyen napokon is a pályákon maradtak így bizony akadtak olyan hegyoldalak amiket mi karcoltunk először össze. A katlanban lévő gyors liftekből (2x 4üléses, 1x6 üléses és egy gyors csáklyás) könnyedén belátható és a felvonózás közben tanulmányozható a terep. Természetesen lesiklás azért észnél kell lenni, mert itt-ott patakmedrek tarkítják a nagyszerű porhavas lejtőket, az egyikbe a snowboardos kolléga sikeresen bele is futott...

A nap végén még egy kis gyorsító ital a Ramba Zamba apres ski lokálban és még néhány dinamikus-remek menet, aztán le a kabinnal a völgybe.

Ezen a napon 5-ösre vizsgázott Wildkogel, talán még lesz az idei szezonban lehetőség rá, bár most inkább már a gleccserek felé hajlik az időjárás.

Képeket itt nézhetitek:

https://sielok.hu/vetites/galeria/wildkogel2014marcius/1/
Előzmény: (Stani 172070)
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.