Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ski C.U.L.T. információk

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Joci
461 élménybeszámolót írt
461
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Ski C.U.L.T. információk
2015.03.03. 18:23
Mostanában kicsit leült ez a topik. Ezért úgy gondoltam megosztok néhány gondolatot, ami a SKI C.U.L.T –sígurukkal töltött néhány nap során történt.
Február 26 és március 01. közt 4 nap síelésben volt részem Kreischberg lejtőin. Ezúttal Ozsi személyében kaptam betekintést a síelés rejtelmeibe. Korábban is volt alkalmam vele egy rövid foglalkozáson részt venni. Ezúttal is rendkívül precízen történtek a foglalkozások. Felnőtt haladó síelők népes csapatát egy rövid bemutató síelést követően tudás szintnek megfelelően két csoportra osztotta. (Szerencsémre vagy épp a látványosra sikerült perecelésemnek köszönhetően az erősebbik csapatba kerültem.) Mindkét csoport felváltva osztozhatott a délelőtti és délutáni foglalkozásokból. Így egyformán jutott szépen kivasalt délelőtti és buckás nehezebb délutáni terep.
Ekkor még úgy gondoltam, hogy majd 4 napon át szana szét karcoljuk a Kreischbergi lejtőket, de nem így történt. Ozsi szavaival élve hiba javítással, korrekciókkal nem foglalkozunk. A cél a síelés megértése és a jó sí technika elsajátítása. Így hát belekezdtünk a kanyarképzés legfontosabb elemébe, ami az egész ívet befolyásolja a kanyar kezdet, él váltás elsajátításába. A megfelelően felépített kanyar kezdet lépéseit a párhuzamos lendület gyakorlásával és persze Ozsi által elmagyarázott apró trükkök révén lépésről-lépésre építettük fel úgy, hogy időnként vissza léptünk egy nagyot, majd bizonyos elemeket beépítve a mozgásunkba megtapasztaljuk miként is fog működni az egy karcolt ív esetén. Megdöbbentő volt, hogy úgy tudtunk napról napra jelentősen stabilabbá tenni a carving síelést, hogy azt a foglalkozások alatt szinte nem is gyakoroltuk.
Minden egyes mozaik darabka pontosan illeszkedett a felépített mozgás sorba. És mindegyiknek jól meghatározható szerepe van a megsíelt ívben. Rá kellett jöjjek, hogy a síelés minden apró mozzanatát ott kell keresni a bokában. Azzal az egy testrésszel tudjuk irányítani, felépíteni, rövidíteni vagy akár hosszabbítani a megsíelt kanyar ívét.
Kinyílt egy új világ és teljesen új tapasztalatokkal, élményekkel gazdagodtam. Pedig már azt hittem, hogy tudom mit jelent egy karcolt ív megsíelésének átélése, élménye. Ez most teljesen új távlatokat nyitott. Nagyobb élményeket, nagyobb biztonságot.
Utolsó napra a silány fizikum miatt elfáradtam mind testileg, mind szellemileg. Mégis az utolsó órában mikor Ozsi megadta az utolsó információ morzsát is sikerült megsíelnem azt, amit már évek óta keresek a carvingban. Hogy külsőleg hogyan sikerült, azt Ozsi tudná elmondani. Nekem érzésre olyannak tűnt, mint egy lassított felvétel. Erőlködés nélkül karcolva megsíelt letörés az elgyorsulás nélkül. Végig biztos kontrollal és nagy él szöggel. Helyére kerültek azok a mozdulatok, aminek hatására a régóta védjegyemmé vált hátra beülés megszünt.
Összegezve azt tudnám mondani, hogy egy BITANG JÓT SÍELTÜNK. :-)
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.