Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hóvadász

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
golo
959 élménybeszámolót írt
959
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Hóvadász
2011.12.11. 22:33
Javuló esélyeket látok erre a hétre. Az erős Ny-i áramlással az óceán felől további ciklonok érkeznek, de már valamivel délebbi pályán. Ez jó, mivel így már lehetőség nyílik majd arra, hogy a hidegebb levegő a Földközi-tenger medencéjébe is lejusson, az áramlás hullámot vessen és a hét közepére kialakulhasson a szezon első mediterrán ciklona is (peremciklon?). Ezzel behavazódhatnak a déli régiók is, de sajnos még csak a magasan fekvő helyeken. Ami jó délnek, az viszont északon szívás, mivel főnnel jár.

Hétfőn délutántól Ny felől havazás kezdődik, a hóhatár 1000 m alá csökken, a nagyobb mennyiség nyugaton és a főgerincen várható (10-20 cm). Kedden-szerdán szünet. Ezután az áramlás DNy-ira fordul, dél felől ismét beborul, északon főnnel. Csütörtökre virradó éjjel délen havazás kezdődik, hóhatár 1000-1500 m-en, süllyedő, és ebből már komolyabb mennyiség is összejöhet, de nagy bizonytalanság mellett.

Marad tehát a változékony idő és a magasabb régiókban tovább fog hízni a hó, de végig necces T-k mellett. Nagyon kellene már a hideg, de sehol a közelünkben nincs és ilyen erős nyugati áramlás mellett esélye sem lehet.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.