Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hóvadász

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
golo
959 élménybeszámolót írt
959
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Hóvadász
2015.04.06. 21:45
Angertal, 2015.04.04.
Szürke, borongós időre ébredtünk és gyengén havazott. A hegyen ez pár centi friss havat jelentett. A köd nem volt túl sűrű, a korábban leesett friss hó pedig előző nap tömörödött annyira, hogy az átcsúszás a nagykörre könnyen sikerülhetett. A fenti rész már össze volt járva, de minél távolabbra mentünk, annál ritkábbak lettek a nyomok. A hátsó rész erdeje és az alsó nagy tisztás pedig még teljesen érintetlen volt. A hó minősége az erdőben megfelelő volt, lejjebb már kissé olvadt, de nem volt nagyon lassú, hanem végig teljesen élvezhető maradt. Kétszer csúsztunk le ezen az útvonalon, egyszer a tisztás bal, majd a jobb oldalán, de még végig az aljáig elegendő volt a hó. Sajnos a legutóbbi szélvihar nem kímélte meg a tisztás közepén húzódó erdősávot: a fák kitörve fekszenek egymáson.

Erre a szezonra megépült egy út keresztben, melyen vissza lehet térni a Jungeralm 4-es ülős felvonóhoz. Nem jó, hogy a legjobb erdei útvonalainkat vágja ketté és töri meg a lendületet. Biztosan többen is fognak így erre lecsúszni. Az viszont előnyös, hogy így már nem kell egészen az aljáig lemenni annak, aki nem akar, és ez lehet, hogy nekünk mégiscsak jobb így, mert megszűri a népet. Aminek viszont mégis örülni lehet, az hogy inkább elébe mennek a növekvő igényeknek és ezzel a fejlesztéssel is támogatják a freeride terjedését. Mennyivel jobb ez, mintha hálók kifeszítésével próbálnák meg korlátozni? Mindig is ez az elfogadó hozzáállás tetszett a Gastein-völgyben.

A Stubnerkogel-csúcsról többször lecsúsztunk még a Senderbahn nyomvonala közelében a középállomásig, sőt egyszer egészen az aljáig is, amit nem hittem volna, hogy még lehetséges.

A nap végén pedig a bad-gasteini oldalon csúsztunk le a felvonótól jobbra levő hegyoldalon a középállomásig. Ez a rész végig jó meredek, változatos, az alsó részén törpefenyőkkel, most a napközben esett friss hóval kellemes befejezése volt ennek remek napnak.

(6/10)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.