Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hóvadász

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
golo
959 élménybeszámolót írt
959
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Hóvadász
2015.04.06. 23:10
Sportgastein, 2015.04.05.
Ez a nap lehetett volna januárban is, mert olyan hideg volt. De akkor még sokkal kevesebb volt a hó.

Kezdetben csak a középállomásig üzemelt a felvonó, de kint volt az összes kabin és az infó-táblán utaltak rá, hogy ez egyelőre a köd miatt van így és még változhat.

Addig az alsó részen csúsztunk. Rengeteg hó gyűlt már itt össze és a bokrokat szinte már teljesen belepte. 20 cm nagyon laza porhó fedte be az előző napon enyhén megolvadt és nyomokkal szabdalt réteget, így a lejövetel nem volt teljesen rázkódásmentes, de rossznak sem mondanám. A havazás erősödött, a friss hó egyre vastagodott és minden csúszásra jobb lett, mint az előzőnél volt. Ez egy ilyen nap volt, és ekkor még nem is tudtuk, hogy mi vár majd ránk fent.

Végre dél körül beindították a felső szakaszon is a felvonót. Még ködös volt az idő és erős szél fújt. A pályákon 20 cm friss szűzhó! Le sem kellett hozzá térni. A havazás, hófúvás, köd és az általunk felkavart könnyű porhó olyan fergeteget alkotott, ami olyan különleges élményt nyújtott, amiben még nem volt részünk soha. Nem is kellett hozzá sokat látni, elég volt a pálya szélét figyelni, a többi érzékelést átvette a lábunk. Persze mi nem a megnyitott pályát választottuk, hanem az oldalsó S6-ost. Ezt még a következő néhány alkalommal megismételtük, de már le is tértünk és a völgyig lecsúsztunk.

Az utolsó csúszásra lett a legjobb. Teljesen ráéreztünk erre a porfelhőben való csapatásra és ekkor már a pályák között is átvágtunk, majd meg sem álltunk a völgyig. Elégedetten vigyorogtunk és sajnáltuk, hogy többször már nem tudtunk felmenni. Különleges nap volt, az biztos.

(7/10)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.