Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hóvadász

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
golo
959 élménybeszámolót írt
959
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Hóvadász
2015.04.24. 09:39
2015.04.18. Sportgastein

Borús a reggel de a hangulat nem az. A tegnapi nap pozitív energiája készül kitörni belőlünk. Az esőbe hópelyhek keverednek. Jók a hírek fent Sportgasteinben havazik és jár a csúcsig a felvonó. Köd van? Na és.

A pendrive-on véletlenszerűen követik egymást a zenék. Váltakoznak a stílusok hogy a hosszú utakon is kellemes legyen. De most valami keményebb kell. Tovább ugratom előre amíg ehhez a számhoz nem érek:
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:


Ez jó lesz. Az alagút előtt még szürke minden és havas eső csapkodja a szélvédőt. Az alagút sötét szája már várja hogy elnyelhessen minket. Road To Hell. Remek napunk lesz. Kilépve a másik oldalon már fehér a táj havazik akár télen is lehetne. Átöltözés közben kezdem érezni a bizsergést. A felvonón ülve számolgatjuk hány kabint lehet látni előttünk. Kettőt. Fent kilépünk a ködbe -6 fok. Tényleg tél van az orrunkon érezzük.

A pályán indulunk el. Nem kell látni elég az érzés amit a láb és az egyensúlyérzék közvetít az agynak. Ha a tekintetünkkel folyamatosan pásztázunk jobbra-balra előre-hátra csak az a fontos hogy ne egy pontra nézzünk akkor az agyunk ki tudja számolni a távolságokat és a sebességet. Ne nézz a lábad elé és akkor nem fogsz elszédülni! Menni fog ez csak gyakorolni kell. Lejjebb már ritkul a köd és távolabbra lehet ellátni. Már meg lehet ereszteni és mi meg is eresztjük. Először a bal oldalon térünk le és csúszunk le a völgybe ahogyan szoktunk. Még az alsó rész is teljesen jó akár télen is lehetne. A sima puha friss hó alatt megolvadt régi hó van ami nem karistol jól tart és engedi a határozott gyors manőverezést. Esésvonalban a legjobb mint mindig. Dombok és völgyek és patakmedrek. A hely már megszokott de az útvonal minden alkalommal más. Soha nem lehet megunni. A megnyugtató séta a sífutóúton vissza a felvonóhoz pihentető. Elégedettek vagyunk és mosolygunk. Ezt megismételjük még kétszer.

Azután következik a jobb oldal mint mindig. A meredek falon most megindul alattunk a legfelső friss réteg. Szerencsére nem túl sok mert gyakran lemegy itt a hó. Odafigyelve közelítjük meg a letörést. Egyenként csúszunk le a sziklák között a meredek lejáraton. Aki meg volt szeppenve előtte az is ügyesen megoldotta. Fotók videók készülnek biztató szavak és nevetés hallatszik. Ismét ezen a helyen hallom valakitől hogy ez volt élete csúszása. Akár télen is lehetne.
Road To Hell
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.