Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hóvadász

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
golo
959 élménybeszámolót írt
959
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Hóvadász
2019.01.01. 15:45
Elmondom, mire számítok. Ez most nem előrejelzés, az már eldőlt, centimétereket sem írok, mert ki számolja, mikor tökig ér a hó és a fordulóknál arra kell ügyelni, hogy a felcsapódó havat még az orrunk alatt tartsuk?

Egyből a B-terv, vagy a C lép életbe.

Az alap (ami az elmúlt 2 napban esett) nem ideális, alatta jégkéreg lehet az eső után. Erős szél is fújt, ami lenyomta. Egy tábla az egész ami könnyen megindulhat. A végén már nyugodtabban esett, és ez elfedi. Ami pedig jön, az sem lesz másként. Végig erős szél, a csúcsra járó felvonók, ahol van középállomás, valószínűleg állni fognak. Ebből következik, hogy olyan helyre kell menni, ahol ez az egyetlen feljutási lehetőség, ezért (óriási a tömeg a szünidő miatt) mindent el fognak követni, hogy járassák a felvonót. Húzós lift? Van olyan is, de az titok, hogy hol :)

A cudar időjárás és a lavinaveszély miatt erdő, erdő, és csak az erdő!

A rengeteg friss hó miatt elő szokott fordulni, hogy első nap, amíg nem tömörödik és kristályosodik át, addig nehéz benne a csúszás. Most nem ilyen lesz, mert olyan hideg lesz, hogy a hó laza, lebegős, puha porhó marad, amiben könnyű lesz haladni. Az is előfordulhat, hogy az erős szél még az erdőben is kissé lenyomja, de attól még jobb lesz.

Sietni nem kell, mert megvár. Most sok az ember, de a -10 fok alatti, szeles, havazásos időt nem sokáig fogják bírni a pályán, úgyhogy mégsem lesz tömeg.

Okosan válasszatok helyet, és akkor esélyes, hogy évekre szóló Top 1 élményben lesz részetek!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.