Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hóvadász

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Steve33
47 élménybeszámolót írt
47
8 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Hóvadász
2021.02.17. 21:18
Akkor nem kellett későn indulnotok ahhoz, hogy sötétben érjetek le :)


A kalandvágy/vállalkozó kedv az alapfeltétel ebben a szezonban, különben csak a fórumokon panaszkodás/puffogás marad. Sokat halogatni tényleg nem lehet,
különben bezáródnak ezek a max pár hétig adódó lehetőségek....és ha az optimális időjárást is bele veszem a képbe akkor pár napos időablakok adódtak...
Az összes szezonbeli túrámnál ez volt a helyzet, nem nagyon volt második esély. Ha decemberi "karácsonyi időszakra" vonatkozó osztrák beutazási korlátozások feloldására várunk akkor te se én se csúsztunk volna sokat a szezonban.
Azért remélem március/április tartogat még valamit számunkra.


Hogy régen vagy most könnyebb-e ez a műfaj, az jó kérdés. A kézenfekvő letérési lehetőségek tekintetében biztos könnyebb lehetett régen, amikor a többség csak a kezelt pályán akart csúszni. Érdekes volt megfigyelni, hogy Romániában még most is ez a helyzet, 99% a pályán marad, Fertő tetőn napokkal a havazás után is kevés a nyom a kijelölt freeride részen, miközben a lankásabb pályákon egymás sarkát tapossák az emberek.

Az Alpok felkapott helyein persze tényleg sáskarajként érkeznek a freeriderek,
tavaly Tauplitz-on én is csak pislogtam, hogy a kabinos liftre várók többsége freeride léccel/boarddal érkezett. Ilyen szempontból simán megértem, hogy elvesztetted a motivációt, amikor a legtöbb már bevált helyeden ez lett az általános, mely elveszi a dolog lényegét, az intimitást és nyugalmat.


A facebook/youtube/online térképek mindenféle layer-el/időjárási modellek/webkamerák amik ma elérhetőek, olyan tájékozódási lehetőséget adnak, amik korábban elképzelhetetlenek voltak. Az igazi vállalkozó kedv így inkább régen kellett, mint manapság. Ha most kinézek egy hegyet/síterepet, szinte biztos találok valami posztot/videót/webkamerát a neten az adott helyről....már csak össze kell rakni őket mint egy puzzle-t.
Persze így is izgalmas, én kifejezetten szeretem amikor egy "online körbejárt" helyre eljutok és indulhat a "real life" felfedezés.

Ezek az eszközök persze a sítúráknál is úgyanúgy hasznosak, így akár a "közelben" is találhatunk igazi gyöngyszemeket.
Előzmény: (golo 211645)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.