Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Kaprun - Kitzsteinhorn gleccser
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Tauernsuites Mitterwirt by ALPS RESORTS - 20% szezonzáró kedvezmény
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Kaprun - Kitzsteinhorn gleccser
2020.06.08. 19:08
Az idei Pünkösd egy kicsit másképpen alakult... Két és fél hónap kényszerszünet után újra beindult a sí és snowboardélet a gleccseren. Kisebbfajta luxusnak hatott, hogy ezúttal nem saját erőből (sítúra, splitboard..) mész fel, hanem modern liftek szállítanak a magasba. Az, amihez oly' gyorsan hozzászoktunk, most holmi úri kiváltságnak tűnt :)

Az idei május 0,7 C fokkal volt hűvösebb a sokéves (1981-2020) átlaghoz képest. A felhők többször hoztak friss havat a magasabb hegyekbe és május utolsó napjai is kellőképpen télies időt tartogattak számunkra, olyannyira, hogy a pénteki nyitónapon (május 29.) -7 C fokot mutattak a hőmérők odafenn.

Vasárnapig maradt a tél, közben a Nap is megmutogatta magát, de utána gyorsan visszavonulót fújt és helyét tornyosuló felhőknek adta át, melyekből időnként hol gyengén, hol erősebben havazott.

Pénteken kifejezetten kevesen voltak, hétvégére megérkeztek az emberek, de még így is jócskán nyugis volt a helyzet és mindenféle várakozás nélkül lehetett csúszni a gleccseren.

Egyedül a reggeli nyitást érdemes kerülni, 8.30 h-kor nyitják meg a Panoramabahn kapuit és előtte elég szép számú versenyzőtömeg alakul ki. Kevéssel 9 óra előtt már nyoma sincs a tiszavirág életű tumultusnak.

Remek meneteket tartogatott a hegy, mind a pályákon, mind azokon kívül. Hivatalosan az Alpincenterig (2452 m) csúszhatunk, azonban jelenleg még összefüggő a hóborítás egészen a Langwiedig (gleccsersíterep alja), ráadásul május 30-án még egy ratraknyomnyi sáv is lefektetésre került, így pályaléccel is bátran nekivághattunk.

A hütték közül az Alpincenter melletti Gletschermühle és fenn 3000 méteren a Panorama étterem várja a megéhezett/szomjazott vendégeket.

Június elseje nagyszerű idővel kezdett, sokunk örömére :)

Kár, hogy a határokat ekkor még nem nyitották meg, biztos több honfitársunk élvezte volna a koronaörület után a friss levegőt, a szabadságot 3000 méterrel a mindennapok felett ;)

A parkolóban az autók 80%-a osztrák volt, a többi cseh, szlovák, német, holland és egy-két angol.

Képek a pünkösdi hétvégéről:

https://sielok.hu/fotoalbum/kaprunpunkosd2020/kep/1/

Az előszezonban, azaz egészen június 26-ig a gleccseren szerda szünnap, azaz csütörtöktől keddig csúszhatunk.
A főszezonban már minden egyes napon nyitva lesz.

Idén nyáron üzemel először a Maiskogel kabinos (szerdától-vasárnapig), síelés után érdemes még felkabinozni vele egyet (a síbérlet erre is érvényes), remek kis hütték vannak a tetején, pl a Maiskogel Ranch (Hellis Hütte) és a Glocknerblick csodás kilátással a Magas-Tauern büszke háromezreseire.

Ha még van bennünk erő, úgy mindenképpen ajánlom a közel 1900 m magas Dreiwallnerhöhére a feltúrázást, felérve nagyszerű kilátásban és varázslatos naplementében lehet részünk. A gyalogos visszaútra gondolván érdemes fejlámpát magunkkal vinni.

Fotók erről:

https://sielok.hu/fotoalbum/kaprun-alpesi-varazs20200601/kep/1/
Előzmény: (Stani 209308)
3.jpg
10.jpg
1.jpg
11.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.