Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Kaprun - Kitzsteinhorn gleccser
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Tauernsuites Mitterwirt by ALPS RESORTS - 20% szezonzáró kedvezmény
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5439 élménybeszámolót írt
5439
Admin
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Kaprun - Kitzsteinhorn gleccser
2020.06.29. 20:05
A májusi időjárást a június is szépen lemásolta, az első hetek néhány napsütéses (és nyárias) időszakot leszámítva a télre hajaztak, fenn a gleccseren mindenképp!

A június 11-i hosszú hétvégén (az Úrnapja Ausztriában és több európai országban munkaszünet) érezhetően többen voltak, mint Pünkösdkor. Bár a vendégek jó kétharmada továbbra is osztrák volt.

Pénteken és szombaton igazi képeslapidő honolt a gleccseren, a szokásos aha kilátással, jó feltételekkel.
Voltak edzőcsapatok, családok, sítúrázók; életre kelt a hegy.

Fotók péntektről (június 12.): https://sielok.hu/fotoalbum/kaprun2020612/galeria/

Míg vasárnap igazi nyári időnk volt, addig másnap megérkezett a hidegfront, ami újra mínuszokat és hóesést hozott a gleccsere, na és ködöt.

Ez az időszak elég makacsnak bizonyult és először június 23-én volt egész jó idő. A június 20-i hétvégén igen beült a köd a hegyre, tényleg csak jó helyismerettel és plusz érzékszervek bekapcsolásával lehetett élvezhetővé tenni a napot. Nélküle inkább hüttézés volt sokak számára a program.

Verőfényes napsütés péntektől lett, úgy igazán, de akkor nagyon, ami három napon keresztül tartott. A zelli tó partján kifejezetten strandidő, fenn gleccseren kellemes nyári idő. Immáron egész nemzetközi (európai) vendégsereggel.

Képek itt: https://sielok.hu/fotoalbum/kaprun20200627/galeria/

Jelenleg az Alpincenterig van hóborítás, tehát lecsúszni eddig lehet. Az Alpintól a Gletscherjet 3+4 kabinos, illetve fenn a Magnetköpf csákányos üzemel, aki pedig a felső kilátokhóz, illetve Panoráma étteremhez menne, a gleccsersiklóval teheti.

Friss hír, hogy mostantól nincs szünnap, sem a gleccseren, sem a Maiskogelen. Sőt, ha mindez nem lenne elég: július 1-től a 3K szuperkabin is üzemel, nyári premierje lesz ez az elmúlt szezonban átadott felvonónak.
Ez azt jelenti, hogy immáron Kaprun faluból feljuthatunk a gleccserre, nem feltétlenül szükséges bekocsikázni vagy buszozni a völgy végéig.

Aki még jön (július 21. a tervezett zárása a nyári gleccsersínek):
-> naptej az erős napsugárzás miatt + jó sí/napszemüveg. Ha nagyon szép idő van, mint pl. az elmúlt hétvégén akár pólóban is csúszhatunk, azért a karunkat kenjük be :)
-> meleg waxszal kezelt léc/board, ha nincs, akkor a síszervíz nyitva az Alpinnál, illetve jót tesz zsebben, hátiban egy hidegwax is.

Ha jól kezelt a léc vagy board zárásig lehet maradni. Sílécek közül jobb a szélesebb, allmountain léceket választani, mivel legkésőbb déltől már mélyebb a hó, de még így sokkal jobb, mint Húsvétkor egy schladmingi völgypálya (itt most állhatna saalbachi, kitzbüheli stb is) :)

Csúszás után érdemes a Zelli tavat is meglátogatni, tegnap 20 fokos volt már :) Kristálytiszta, élmény benne úszni. De, ha hidegnek találod a vizét, akkor SUPra, kajakra is lehet váltani és úgy felfedezni a tavat, szemlélni az üdezöld tájat és háttérben a havas hegyeket.
4.jpg
7.jpg
10.jpg
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.