Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Filzmoos
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Alpengasthaus Glösalm - alpesi meseházikó a Dachstein gleccser lábánál
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
tibma
60 élménybeszámolót írt
60
10 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Filzmoos
2020.03.05. 11:27
Sziasztok!
2020.03.01-jén kerestük fel a síterepet, megosztanék néhány gondolatot egy örök kezdő szemüvegén keresztül. Kizárólag kék pályákon csúszkáltunk. Az előttem szólok sok mindent leírtak, amit csak megerősíteni tudok. A hely nekem is nagyon tetszett, mint egy mese erdő. A felvonót kezelő urak tényleg segítenek (bizonyára látszik a mozgásomon, hogy segítségre szorulok :)), köszönnek, mosolyognak. A pályán egész nap kevesen voltak, de délután többször volt olyan szakasz, ahol csak mi voltunk.
A pályákról:
2: nekem a vége, ami leérkezik a parkolóba egy picit meredek, de mivel széles nem okozott gondot. Jó volt.
3: talán ez lett a kedvenc. Egy párszor keresztezi a csákányos felvonót, ha ez zavar valakit, akkor biztos nem fog annyira tetszeni, mint nekem.
4: ez a pálya is nagyon tetszett. Az eleje erdőben megy, ahonnan csodálatos a kilátás, majd miután átmegy a felvonó alatt rettenetesen kiszélesedik, nagyon kellemes pálya. A vége ennek is egy kicsit meredek, de ha az ember elmegy a csákányos felé, akkor a meredek rész kikerülhető.
5: ezen a pályán szívesen csúsztam volna többször is, de a csákányos rettenetesen hosszú, már a második felvonózás után remegtek a lábaim :( Amúgy ez a pálya is nagyon tetszett (mint mindegyik :)
Sajnos a nap végére +6 fok volt, de ez már nem volt probléma. Legalább nem fáztunk, sőt...

Ebédet a Kleinbergalm hüttében ettünk. A kilátás innen volt a legszebb és az étel is finom volt. A hütténél van egy photopoint. Itt csináltunk egy képet, de már csak otthon láttam, hogy ezt a síbérlét számának megadásával lehet megnézni. Ezt sajnos nem jegyeztük fel, ezért nem tudtuk megnézni a fotónkat :(
Még azt sajnálom, hogy a Papagenoval nem mentünk fel, csak szétnézni, mint a libegővel, de sajnos ez is már csak otthon jutott eszünkbe. Majd legközelebb...

A pályák szélesek, gyakran van olyan elkerülő, ami a kicsit meredekebb részt kerüli el az erdőben. Az erdei pályák egy kicsit szűkek, viszont egyáltalán nem meredekek, simán lehet gyönyörködni a tájban miközben csúszik az ember.

Összességében a hely nekünk nagyon tetszett, aki a piros és fekete pályákat is képes élvezni valószínűleg jobban ki tudja használni ezt a kis hegyi paradicsomot. Maga a falu is egy ékszerdoboz, érdemes sötétedés után is sétálni, mert nagyon hangulatos. Meg kell nézni a templomot, és ajánlom a lovasszánozást is a Fiakerwirt-ben, ahol isteni a konyha és az étterem hangulata is.

Rossz idő esetére ezt ajánlom: https://www.thermeamade.at
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.