Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Svájc
Flims - Laax - Falera
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
gabesz777
10 élménybeszámolót írt
10
7 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Flims - Laax - Falera
2017.02.28. 13:43
Sziasztok!

2017. február 18-án volt szerencsém eljutni a Laax felett elterülő impozáns síterepre (Flims-Laax-Falera) Graubünden tartomány északi részén. A síterep pozitív emléke azóta is vissza-visszatér gondolataimban, ezért az alábbiakban megosztom élményeimet strukturáltan, informatív jelleggel. Jó havat, és jó csúszkálást kívánok hozzá!

Megközelíthetőség:
A síterep Budapesttől autópályán 960 km-re található, Churtól 20 km-re. Graubünden egyik legnagyobb és legészakibb síparadicsoma, közel az osztrák határhoz, Zürichtől 140 km-re keletre található. A síterep megközelítésére három lehetőség is van: Flimsen, Laaxon vagy Falerán keresztül. Mindhárom faluból felvonók visznek a sípályákhoz, és az autóval érkezők számára mindhárom esetben komoly kapacitású parkolóházzal (Flims és Laax), illetve parkolóval (Falera) teszi könnyűvé és kényelmessé az autóval való megközelítést.

Pályarendszer:
A síterep hivatalosan 08:30-16:30 között várja a sportolni vágyókat, ám csúcsszezonban hétvégenként (mint például ottjártunkkor) már reggel 08:00-kor nyitnak a pályák, és közel 17:00 órakor fejeztük be a napi síelést. Óriási kiterjedésű, összefüggő, különböző nehézségi fokozatú pályarendszer (összesen 235 km), a kéktől a piroson át a fekete pályákig. Továbbá jelentős kiterjedésű off-pist várja a kötöttség nélkül síelésre vágyókat (44 km). Magas tengerszint feletti elterülése ellenére (legmagasabb pont valamivel 3000 méter felett van, Vorab Gleccser), rengeteg kényelmes kék pályával rendelkezik a kezdők és középhaladók számára (ajánljuk a Vorab és Mutta Rodunda csúcsokról induló pályákat), de a haladó és profik is találnak elegendő piros és izzasztó fekete pályát is: utóbbiaknak a Vorab Gleccser és Crap Masegn csúcsokról induló fekete és prios pályákat ajánlatos kipróbálniuk. A síterep központja a 2228 méteren fekvő Crap Sogn Gion. Innen a hatalmas síterep bármelyik sípályája könnyen elérhető lifttel és/vagy sítalpon. Crap Sogn Gion közelében fekszenek a kezdő és tanuló pályák, valamint a snowpark (Noname és Superpipe, hogy csak a legizgalmasabbakat említsük). Az off-pist területek is könnyen elérhetőek, és bőven akad lehetőség a szűz hóban való síelésre. Megtalálható minden, amire a síelés szerelmesei vágynak.

Egyéb szolgáltatások:
Mindhárom falu jó infrastrukturával rendelkezik: külön sí- és snowboardiskolában oktatók bérelhetőek egyéni, illetve csoportos síoktatásra. Ugyancsak mindhárom faluban található síszervíz és -kölcsönző, ahol valamennyi hiányzó felszerelés tetszés szerint pótolható. Nemcsak a faluban, hanem a sípályák fő gócaiban gasztronómiai kiszolgáló egységek (étteremek és bárok) találhatóak: például Crap Sogn Gion, Vorab, Plaun, Crap Masegn és Curnius, hogy csak a legnagyobbakat említsük. A síliftek alján elterülő három település különböző szállási és wellness lehetőségekkel is rendelkezik. Szálláslehetőség ugyancsak található a 20 km-re fekvő Chur városban. A síelés mellett szánkózási, sífutási és hótúrázási lehetőségekben is bővelkedik a terület.

Síbérlet árak:
A felnőtt napijegy 77 CHF-be kerül, míg 12:00-tól a délutáni jegy 62 CHF főszezonban (a 2016/2017-es szezonban a főszezon december 24-től április 17-ig tart). Mellékszezonban az előbbi árak 16 CHF-fel kedvezőbbek. A gyerek és ifjúsági kedvezmények mellett az idősek is olcsóbban síelhetnek. A síbérlet nem visszaváltható (+ 5 CHF), viszont többszöri használat alkalmával újrafelhasználható: elegendő egyszer kifizetni a bérlet árát.

Értékelés:
Itt mindenki megtalálja a maga igényének megfelelő síelési feltételeket. Kiváló választás családoknak, kezdő, középhaladó, haladó és profi síelőknek, valamint az off-pist és freeride szerelmeseinek. Összességében, ár-érték arányát tekintve a legjobb svájci síparadicsomok egyike a 2017-es szezonban. Kedvező ár-érték aránya és jó megközelíthetősége miatt felkapott célpont.

További információk:
https://www.laax.com
https://www.bergfex.ch/laax
Laax-1-1.jpg
Laax-1-2.jpg
Laax-1-5.jpg
Laax-1-10.jpg
Laax-1-12.jpg
Laax-1-13.jpg
Laax-1-3.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.