Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Svájc
Flims - Laax - Falera
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
vénasszonyok nyara
1 élménybeszámolót írt
1
12 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Flims - Laax - Falera
2022.02.18. 19:04
Üdv mindenkinek!

6napot töltöttem Flimsben és 3 napot síeltem a Fehér Arénában. Csak 3-at, mert a kondícióm Eplényre van hitelesítve. Főleg nosztalgiából mentem oda, mert régebben megboldogult nagynénémnek volt egy apartmanja Murschetg-ben a Crap Sogn Gionra felmenő 120 személyes gondola alsó állomásánál és így volt lehetőségem néhányszor ott síelni.
Azóta sokat fejlődött az infrastruktúra, de a globális felmelegedésnek köszönhetően a 365 napos idénynek lőttek. Az árak változását jól szemléltette, hogy az 1984-ben 10 SFR-ba kerülő Bratwurst Rőstivel, most 24 SFR volt.
A körülményekkel szerencsém volt, mert érkezésem elótti héten esett 1méter hó és mindhárom napon verőfényes napsütésben volt részem. A pályák fenomenálisak és teljesen eloszlik rajta a sok síelő. Pusztán a hazamenetel Flimsbe volt egy kissé horrorisztikus. A Nagens-től egyetlen szűk pálya vezet le. A hó össze volt túrva és tömegével síeltek le egy időben a síelők. Általános tapasztalatom más síterepeken is, hogy nagyon sok van abból a fajtából, aki nem tud síelni, de hátul ülve a lécen, enyhe hóeke beállásban száguld le a lejtőn ész nélkül. Szégyen ide, szégyen oda, volt olyan meredek szakasz, ahol a fentebb vázolt körülmények hatására, egyszerŰen lerolóztam a pálya szélén. Aki jót akar és Flimsbe tart, zárás környékén, okosabb, ha felül a liftre lefelé, vagy Murschetg-be síel le és a postabusszal (érvényes rá a síbérlet) megy tovább Flimsbe. Pihenőnapon érdemes a Muschetg.ből induló lombkorona sétányon végigmenni. Graubündenben sokan a 4. hivatalos svájci nyelvet a rétorománt (archaikus latin nyelvjárás)beszélik és a pályák nevei is rétorománok. Egy érdekesség: a Passió főszereplője, Jézus alakítója, Jim Caviezel is rétoromán származású.
20220209-114237.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.