Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Topik nézettség számláló

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
zadmin
290 élménybeszámolót írt
290
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Topik nézettség számláló
2012.02.14. 11:50
A topikok látogatottságát úgy mérjük, hogy minden kattintás számít, nincs mögötte nagyon kifinomult rendszer, mely megpróbálja kiszűrni a trükközéseket. Mellesleg tökéletes rendszert lehetetlen csinálni, mert hogyan különböztetsz meg két kattintást? Ha valaki minden percben rákattint a topikra, akkor lehet, hogy nagyon kíváncsi, de lehet, hogy trükközik.

Viszont figyelemmel követjük azt, hogy mi történik a szájton, és szerencsére Ti is figyelemmel követitek, és András neked külön köszönöm, hogy felhívtad a figyelmet erre az anomáliára. Mert azt természetesen semmiképpen sem fér bele, hogy egy nap egy IP címről valaki 20.000-szer érje el a topikot, és ezzel pörgesse a számlálót.

Mellesleg ebben az esetben, sőt az esetek többségében nem emberről, hanem robotokról beszélünk. A robotok lehetnek rossz szándékú trükközők, rossz szándékú betöréssel kísérletezők, vagy csak simán elromolott, rosszul programozott letöltőprogramok.

Természetesen rossz szándékú, betöréssel kísérletező robotok a sielok.hu-t is rendszeresen támadják, mint minden szájtot az interneten. Viszont eddig ezt kiegyensúlyozottan tették, mindenfelé próbálkoztak.

Most egy robot a Kékestető topikot nézte ki magának. Még tovább kell elemezni, hogy mit is csinál, és miért is csinálja, de nekem erős a gyanúm, hogy valami elromolott, rosszul konfigurált programocskáról van szó.

Ki fogjuk ezeket szűrni, és a nézettségi számok nagyjából tükrözni fogják a realitásokat. Ahogy fent írtam, tökéletes sosem lesz, de azért nagyjából stimmelni fog.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.