Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hova? Mikor? Mire kell figyelni? - Tanácsok síterepválasztáshoz

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
2018.09.16. 10:33
Köszönöm a tippeket.

Tavaly március második hetében a SkiWelt rendszert ismertük meg. Kiváncsiak voltunk az egyik legmodernebb és legnagyobb osztrák pályarendszerre, illetve ekkor már nagyon kedvezményes árakon lehetett síelni (2 felnőtt és 1 gyerek (ingyenes) - 5 napos jeggyel - 72 EUR/nap díjra "jött ki").
Tudtam, hogy alacsony magasságban vannak a rendszer pályái, ám ennek ellenére össze is jöhetett volna egy szuper sízés, de a markáns lehűlés csak távozásunk után érkezett meg. Tavaszias viszonyok voltak az ottlétünk alatt (hó volt még bőven, sőt egy-egy napon eset reggel pár centi friss hó is).
Igazából az északi fekvésű pályák egy-két óráig még síelhetőek voltak, Westendorfban voltak kifejezetten jó részek délelőtt, de az 5 sínap során a pályan töltött időszak nagy része nem örömsízést hozott. Az egyik nap volt korai kezdésre is lehetőség, amit tényleg érdemes kihasználni, mert inkább pörögtünk 7:30-tól edédidőig, mert így legalább az aznapi sízés jelentős része élvezhető volt (főleg kora reggel Westendorf).

Tavasszal szerencsésebb lenne, ha inkább korábban kezdenének és korábban zárnának a pályák, főleg ilyen alacsony rendszerek esetében. Délután voltak olyan részek, ahol már szinte ember sem volt a hóviszonyok miatt, a liftek szinte üresen mentek.

Akinek kevésbé számít a nagyobb távolság (kb. 800-900 km Budapesttől), annak személy szerint a Vinschgau régióbeli síelést ajánlom márciusban, mert magasan vannak a pályák, kisebb a tömeg és az új bérletrendszernek köszönhetően nagyon változatos síelés hozható össze (gleccser magasság Suldenben - magagasabb nem gleccser pályák az északi részeken - és erdős részek is vannak szinte mindegyik pályán). Igaz, nem egybefüggő pályarendszerről van szó, de naponta fel lehet fedezni külön-külön egy-egy részét a rendszernek és a bérlet ár is kedvezőbb hasonló adottságú pályákhoz viszonyítva. Minket csak a távolság tart vissza, hogy többször is arra vegyük az irányt.
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.