Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelés súlyos porckopással, térdizületi arthrosissal

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
TZoli
1157 élménybeszámolót írt
1157
20 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síelés súlyos porckopással, térdizületi arthrosissal
2012.09.12. 22:17
52 és gyakorlatilag 17 éves korom óta rheuma kezelés. Térd keményen kattog, recseg minden megmozdulásra. Megtanultam vele élni.
Egyszer volt vele komolyabb problémám. Hittem az okosoknak és a hótalpas sítúrámra napról napra több futással készültem. Két hét múlva reggelre bedagadt mindkét térdem, nem tudtam hajlítani, kemény fájdalom. Többféle nonsteroidos kenőcs, amitől kegyetlenül erős illatokat árasztottam valamit enyhített, de igazából csak a pihenés használt.
Azóta kerülöm a direkt, ütésszerű terheléseket, mint a futás, ugrálás. Általában úszással készülök, a reggeli torna és a sok bemelegítő mozgás mindennapos. A hírtelen futás villamos után, lépcsőn fel rohanás erősen meggondolandó. Viszont a mozgólépcsőn mindig gyalogolok. Felfelé lefelé egyaránt.
Rendszeresen kúra szerűen szedem a különféle kondroitin-szulfát készítményeket. Évente 2 db 3 hónapos kúra. Próbáltam már a proenzit is, jelenleg a rheuma orvos által felírt nem étrendkiegészítő, hanem gyógyszerként forgalmazott Condrosulf-ot szedem. Jó, az utóbbi években nem volt problémám.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.