Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Svájc
Verbier, Nendaz, Tyon, Veysonnaz (4 Vallées)
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Peter Szekely
360 élménybeszámolót írt
360
9 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Verbier, Nendaz, Tyon, Veysonnaz (4 Vallées)
2021.02.22. 16:17
2021. február 22.

A második napon a cél Tortin volt, amit el is értünk, kicsit túl is szaladtunk, de a rossz irányba... :) A 39 Etherolla lifttel indultunk, onnan át Greppon Blanc 1 és 2 kettő liftekhez (64 és 64b). A 64 Greppon Blanc 1 a baloldali, a 64b Greppon Blanc 2 a jobb oldali. A térkép nem jelöli, de ha Siviez felé akar az ember eljutni minél gyorsabban (mint mi) akkor van rögtön kb 2-300 méter után egy kiszállási lehetőség ahonnan rövid úton lejut az ember a Combatseline 2238 állomáshoz. Mi ezt már csak akkor láttuk, amikor odaértünk, ráadásul az egyik gyerköc ment legelöl az egyszemélyes húzóliften, igy mentünk tovább a tetejéig. Viszont a húzólift melletti fekete pálya nagyon jó, sima és széles mint az autópálya. Egyébként jól ki van táblázva, hogy a jobb oldali lifttel lehet Siviez felé eljutni a baloldalival pedig Thyon felé. A jobboldali ugyanis nem megy fel olyan magasra, mint a baloldali, persze fel lehet gyalogolni, pár embert láttunk is, akik így jártak. A Combatseline 2238 és Siviez 1730 között egy nagyon frankó piros pálya van. A terv az volt, hogy ezen és a Tortin 2050/Sivies 1730 közötti kék pályán (71 Tortin lift) csúszunk párat mielőtt visszaindulunk. Siviez 1730-ból tehát felmentünk a 2050 Tortin állomásra. A térkép jelöli, hogy ha csak a kék pályán akar valaki visszacsúzni Siviezbe, akkor nem a végállomáson, hanem az előtt kb 200 méterrel kell kiszállni. Mi végig mentünk, mert úgy emlékeztem (nem néztem meg a térképet...), hogy Tortinbol van egy kabinos fel (61 Siviez - Plan du Fou), ami alatt egy hosszú piros pálya van. Szóval amikor Tortinba felértünk, akkor gyorsan átugrottunk a kis kabinos 119 Chassoure liftbe (amiről én akkor úgy emlékeztem, hogy a 61 Siviez - Plan du Fou). Innen van nagy kabinos is, ami a Mont Fort felé visz fel a Col de Gentianes 2950-re. Szóval ahogy mentünk fel a kis kabinossal esett le az alattunk látható terepből (térképen sárga szagatott fekete), hogy nem azon a liften vagyunk, amelyiken én azt hittem... Tanakodtunk, hogy bevállaljuk-e, de a végén úgy döntöttünk, hogy nem, a kisebbik gyerkőc nagyon nem akarta. Szóval benne maradtunk a liftben, vissza Tortinba, ott fel az ülősre és le 200 métert a 71 Tortin kék pályához. Ezen rengeteg sísulis csoport volt, gyönyörű pálya a völgy alján két oldalon fenyőfák. Siviezben a 63 Combatseline liftnél nem voltak sokan.

Délben gyors ebéd, aztán a gyerkőcöknek sísuli fél egytől fél háromig. Ez alatt a két óra alatt a Thyon terepen akartunk körözni, de kb egy óra elteltével nekem elég volt.

Az egyik nagy észrevétel a COVID alatti sielésnél, hogy totálisan hiányzik a napközbeni pihenő szünetek, amikor az ember ül és pihen. Itt ráadásul nagyon sok húzólift van, tehát akkor is lábon van az ember. Ebéd közben is állunk.

A másik észrevétel így a második nap után, hogy óriási ez a 4 Völgy terep rendszer. Ha valaki be akarja az egészet sielni, akkor a legjobb Siviez-ben megszállni. Onnan mindkét irányba el lehet indulni és a nap végéig visszaérni. Mi ráadásul kicsit megszivattuk magunkat a 12:30-as sísulival (reggeli időpont nem volt), mert igy csak előtte tudunk másfelé elmenni. Ma nagyrészt felhős volt az idő, tehát nem lett volna értelme a Mont Fortra felmenni, holnap ez van tervben.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.