Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Ski Rejdová
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
hikefun
4 élménybeszámolót írt
4
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Ski Rejdová
2012.11.22. 20:51
Régen nem jártam ott, de annak idején(kb 10 éve) a kedvenceim közé tartozott a hely. Igazi szlovák falusi pálya volt akkor, egy hosszú Poma felvonóval(nagyjából 1km) és két rövidebb tanuló lifttel (200m és 300m hosszúak). Ha jól emlékszem még félcső is épült, földmunkával!
A sielok.hu-n található leírás szerint 1,5km pálya van, de igazából ez jóval több, mivel 3-4 pályaverzió tartozik a hosszú pályához, ezekből 2 legalább 1,5-2km hosszú, és ott van még a felvonó jobb oldalán (fentről nézve) teljes hosszában 100m széles fő-pálya, illetve a lift mellett, majd baloldalt lefutó vékonyabb, nehezebb lehetőség is (emlékeim szerint a fő-pálya és a gyakorlópályák valamilyen formában műhóval ellátottak voltak;-legalábbis gyakrabban voltak használhatók mint az erdei kerülő-pályák, bár hóágyút sosem láttam!). Ezek alapján inkább 6km-re saccolom a lehetőségeket. A nehézség inkább könnyű, lendületesen közepes. A parkoló a faluból egy mezőn át volt megközelíthető, a TSZ épületek mellől, olvadáskor sártengeren át, de elakadás sosem volt.
Büfé, síszervíz, de az unikum a síelés mellet a motoros szán túra a hely tulajdonosának vezetésével a Stolica csúcsra! A falu előtti cigánytelep is igazi látványosság a domboldalon, de csak az autóból nézve.
Az utóbbi években sajnos úgy hallottuk nem üzemelt a pálya, mi inkább a néhány kilométerrel előtte lévő "Julius" pályát használtuk Vysná Slaná mellett, szintén a völgyben(1km hosszú pálya világítással, hóágyúzva! https://www.julius.sk), bár tavaly innen nézve mintha járt volna a felvonó!
...felsejlenek még emlékképek sörözésről a rejdovai kocsmában, szállásról a tűzoltószertárban, éjszakai túráról, éjféli palacsintasütésekről...
A rajzért elnézést de megihlettek az emlékek...
rejdova.png
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.