Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Ankogel - Mallnitz
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Hotel Kärntnerhof - szállás a Mallnitz - Ankogel, Mölltal sírégióban
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Ankogel - Mallnitz
2012.12.12. 07:59
Meglepődve tapasztaltam, hogy ennek a jó kis síterepnek még nincs fórum topikja. Hát akkor legyen. Ugyan még nincsenek nyitva, de mi mégis itt nyitottuk a szezont egy élménydús túrasíző hétvégével. A pályákat már hóágyúzzák, nagyon készülnek a szezonra, dec. 15-én nyitnak.

Az egyik nap a völgyből a középállomásig mentünk fel túrasíkkel (1287 > 1945 m), aztán onnan egy mennyei csusszanás, előző nap pedig a közeli Jamnigalm (1768 m) környékén, fenyves erdőkben túráztunk, mélyhavaztunk. Erről majd bővebben a túrasí topikban.

Pár szó az Ankogelről, mert régebben többször is jártunk itt, valamiért kedvenc falunk volt ez a Mallnitz. Talán azért, mert hajdanán, még a sielok.hu előtti időkben sikerült párszor olyan helyekre menni síelni, ahol havat sem láttunk, aztán utána már biztosra mentünk: így lett törzshelyünk egy időre a Mallnitz környéke, ahonnan könnyen elérhető a Mölltal gleccser is. Na, itt hóban nem volt soha hiány!!!

Ankogel nem a kényelmes síelőknek való hely, de aki a hosszú, széles meredek lejtőket szereti, az imádni fogja. Jó nagy szintkülönbséget lehet megsíelni, a tömeg itt nem jellemző. Nincsenek ülőliftek, a nagykabinban is állni kell, így fél nap alatt is rendesen el lehet fáradni. Volt, hogy itt töltöttük a húsvétot, akkor szoktak zárni, de még a zárás napján is volt legalább 2 méter hó. Eszméletlen jó sízés volt! Reméljük idén is jó szezonjuk lesz, gyűlik a hó szépen, havazott a napokban.

Mallnitz pedig egy ideális alpesi falu pihenésre. Zsák település 1200 méteren, itt ér véget az út, illetve az autókat át lehet vasúton szállíttatni Salzburg felé, közúti alagút nincs. Sok szálláshely van, mi a falu központjában lévő a Hotel Kärntnerhofban laktunk (sok magyar jár ide) kényelmes apartmanokban. Mölltalra kb. fél óra alatt lehet átjutni, egy szerpentin le, és egy másik fel, de mindkettő általában jól járható.

Néhány fotó:
ankogel-mittelstation-hutte.JPG
Ankogel201212.JPG
Ankogel-kozepallomas.JPG
Ankogel-feketepalya.JPG
andi-situra-ankogel.jpg
Mallnitz-templom.JPG
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.