Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Versenysí vs. Szabadsí

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Versenysí vs. Szabadsí
2012.12.21. 08:31
„ami hasonlóságot látok, hogy mindketten elég erőteljesen hátralendítik élváltáskor a volt ívbelső kart, és nem igen hozzák fel, úgy mint ahogy Hirscher szokta. a felsőtestük jóval statikusabbnak tűnik, mintha csak utaznának a léc felett.”

A hátrakerülő (lendülő) ívbelső kar meg a belső kar között van összefüggés, bár kicsit áttételes. Pontosabban ez a természetes mozgás, a páros karlendítés pedig a beleerőltetett. (Egyébként Hirschernél a páros lendítés a klasszikus alapiskolából származók reflex lehet. Egyre többször lehet látni, hogy ő sem erőlteti előre a kettős karmunkát. Főleg laposon (ott lehet némi lendítő szerepe, bár nem hiszek benne), meg ha mentenie kell, mint reflex ösztönösen beugrik neki.

Egyébként több világkupás versenyzőnél is meg lehet figyelni, hogy mi tanulhatott gyerekkorában, és milyen mozgás épült erre az alapra később. Ezért nagyon nem mindegy, hogy mit tanul az elején az ember. Még egy ilyen zseninél is.

A párosan előre lendülő kar egy pillanatra megakasztja az élváltást, majd a megállított (lelassított) élváltást próbálja újra felgyorsítani. Összességében lassabban esik át így a versenyző, később lesz komoly élszöge. A korai erős élszögű kanyar szokott az ívbelső lécen indulni.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.