Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Versenysí vs. Szabadsí

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Sansovino
51 élménybeszámolót írt
51
4 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Versenysí vs. Szabadsí
2020.05.12. 15:03
El is gondolkodtam. Mert mondják legyen szoros az a bakancs, és ne nagyon mozogjon a lábad benne, esetleg egy centit ha megemelkedik a sarkad, az elég is. Ugye?
Utoljára ez az infó amit megjegyeztem. A bakancsban a bokám mozgása nagyban korlátozott. Előre-hátra egy kicsit, jobbra-balra semmit. ( Csak bakanccsal együtt. Tény, nem a legkényelmesebb felszerelések vannak ebben a sportban. Sőt!
Mennyivel jobb lenne, ha már rögtön kb öt centiméterrel magasabban lenne a sarkam a lábujjaimhoz képest, mert rögtön könnyebben és kényelmesebben tudnék benne mozogni. Jobban előre tudnék dőlni, jobban magam alatt-mögött tarthatnám az egész lábamat Akkor miért nem ilyen cipőket gyártanak?
Én úgy látom, hogy emelt sarokkal könnyebben fordul a bokám is. Gyorsabban tudok guggolni is. Sőt, már rá is kényszerítene.
Mert nem ezt tapasztalom, hanem azt, hogy lapostalú minden bakancs - és lapos talppal guggolva az ember hátra esne, így csak könnyebben fékezhet.
Biztosan megvan az anatómiája ennek, nem gondolom, hogy csupán üzletből csinálnak ilyen bakancsokat. Csak eszébe jutott valakinek, hogy kísérletezgessen és kijelentse: ez a megközelítés nem vált be.

Tehát ezért próbálok teli talppal guggolni, mert a lécen is csak így fogok tudni. Ez fog csak rákényszeríteni, hogy jobban előredőljek és a súlypontomat magam alatt tartsam. Aki ezt nem gyakorolja az nem is tudja megcsinálni. A lécen sem. A bokahajlítás mértékét bedig lekorlátozza a bakancs, mert hiába tudnék még jobban még előrébb halítani bokában, ha a bakancs nem enged többet. (Persze engedhetne, de nem így van megcsinálva.) Mikor a vádli és a comb összeér, akkor biztosan megemelkedik a sarok is, de sílécen, bakancsban mindezt sarok emelés nélkül is meg lehet csinálni.
Gondolom én. Lehet nincs igazam.☺
Előzmény: (JaniJuli 209242)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.