Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Versenysí vs. Szabadsí

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
JaniJuli
141 élménybeszámolót írt
141
6 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Versenysí vs. Szabadsí
2020.05.14. 06:25
A lendületvétel:
A párhuzamos kanyarív beindításának legfontosabb része.
A test centrumának (COM) meg kell előznie a sílécek középpontját az esésvonal irányába, mielőtt a lécek elindulhatnak a test körül és alatt.
Ha ez nem történik meg, akkor hátul fog maradni a COM a lécek középpontjai mögött már a kanyarív kezdetén, és a lécek előre fognak rohanni a test elé.
A testnek húznia kell a léceket maga után a kanyarív kezdetén és ez csak akkor lehetséges, ha elegendő lendületet vettünk.

Az optimális carving kanyarokban ezt azzal kezdjük el, hogy tehermentesítjük a léceket egyből az apex után. Ez a mély tehermentesítés, kompresszió. Mindez az élváltásig tart, majd előrebillentjük a testünket az élezések segítségével és a centrális testizmaink segítségével. Ez a lendületvétel második szakasza.

A síbotokról: Aki bizonytalan, vagy kezdő: ne foglalkozz a botokkal kezdetben. A síbot helyes használata hasznos, és sokat tud segíteni, de nem szükségszerű. Nagyon könnyű elrontani egy kanyarívet azzal, hogy túl hamar le akarjuk tenni a botot és egész karunkkal előrehelyezzük a botot. Ilyenkor ellenkező irányba fog fordulni a testünk mint kéne és ez megakadályozza, hogy testünkkel valamennyire a völgy felé forduljunk. A lécek helyes kezelése a testmozgásunk helyes formája sokkal fontosabb kezdetben.
Előzmény: (endre77 209254)
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.