Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Svájc
Schilthorn - Mürren
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
borz000
10 élménybeszámolót írt
10
11 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Schilthorn - Mürren
2012.12.16. 20:26
Schilthorn - Mürren

Először is tisztázzuk mi micsoda nekem sem volt tiszta mielőtt itt jártam.

Mürren - egy festői környezetben lévő pici kis falu.
Schilthorn - a hegy legmagasabb csúcsa, 2970m.
Ezzel a két névvel általában együtt azonosítjuk a síterepet (itt a sielok.hu -n egyenlőre csak Mürren-ként szerepel).

Ez a harmadik hétvége, hogy ide (is) szerettünk volna eljönni, de csak részben sikerült, két nap helyett csak 1 lett belőle (esős-felhős idő), valamint a teteje most is le volt zárva (lavinaveszély). Valóban látni lehetett sok helyen, hogy bizony repedezik, csúszik a hó. Azt tudni kell, hogy rövid idő alatt hatalmas mennyiség esett december elején.

Parkolás Lauterbrunnen, nyitott oldalú parkolóház, mostantól már téli tarifával megy mert a nyári túl olcsó volt (9.50 -> 11.50 CHF). Feljutás gondola-vonat-sikló, vagy ahogy tetszik, minden benne van a skipass árában.

Ami fura volt, hogy ALIG volt ember. Ezt úgy tessék elképzelni, hogy akármelyik felvonónál minimum az előttem és az utánam jövő libegő üres, de még inkább 5-6 üres jön. Vagy úgy is el lehet képzelni, hogy leültem az egyik pálya közepén, megigazitottam a kötést, letisztitottam a szemüvegem, ettem egy kis mandulát, és közben nem ment el mellettem senki.

A pályák nem túl szélesek 1-2 kivételtől eltekintve, de mivel nem volt tömeg, így ez egyáltalán nem zavart.

A pályák tökéletesen kezeltek, a legmeredekebb szakaszokon is lazán le lehet jönni, mert gyakorlatilag mindenhol volt még friss ratraknyom, nem az a fagyott kellemetlen amin zakatolsz mint a vonat, hanem amiben olyan kényelmesen lehet ívet húzni. Jegesedés sehol sem volt, a föld egy-két kis részen látszott ki, kikerülhető volt, illetve nem volt köves, semmi új karcolás a boardomon.

A pályák mellett van némi terület freeride-ra, bár egy kis friss hó nem ártana rá, akkor szuper lenne. így volt egy-két meglepetés, amiről azt hittem hogy puha hóbucka, az egy jégkocka volt, így nagyobbrészt maradt a pálya.

Lefele most már egészen a parkolóig lehet csúszni, bár snowboarddal nem annyira élvezetes a 3m széles úton navigálni, látva hogy balra itt-ott egy sziklafal, amit inkább választanék probléma esetén, mint a jobbra lévő 50-???m szabadesést, hogy aztán egy százéves fenyő állítson meg a további hóban hömpölygéstől :) Egyébként igyekeztek tenni valamit a biztonságért, az útban lévő összes veszélyesebb szikla, farakás, kerítés, stb. ütközésvédővel van felszerelve.

A hely elég szélcsendesnek tűnt bár lehet hogy csak szerencsénk volt, de talán 1 pályán volt egy kis szél és az ahhoz tartozó felvonón. A Schilthorn-on elvileg vihar volt,
de ebből lejjebb csak egy kis hószállingózást láttunk, illetve fölöttünk a hatalmas felhőket. Napsütés sajna csak 15 percre volt, de hát láttunk ennél már rosszabbat is :)

Összességében nem volt rossz, bár ha valaki idáig eljön - és a Schilthorn teteje zárva van (amit még sajna nem láttam) - én inkább a szomszéd hegyen lévő Kleine Scheidegg-et ajánlom.

Zoli
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.