Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Svájc
Schilthorn - Mürren
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
tothlevente
379 élménybeszámolót írt
379
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Schilthorn - Mürren
2022.04.26. 12:49
Mürren. Sokak szerint Svájc legszebb falva. Személy szerint én ezzel nem értek egyet, bár valóban szép. És autómentes.
De mi nem ezért jöttünk, hanem a 007-es ügynök miatt. Itt forgatták a híres James Bond filmet - Őfelsége titkos szolgálatában 1969 -, amelynek eredeti kellékei ma is ki vannak állítva a csúcson, Schilthornon.
Persze, hogy le akartunk száguldozni ott, ahol Bond is. Meg is tettük.
Feljutni a platóra egy nagykabinossal lehet. Ezt követően átszálltunk a fogaskerekűre és végig mentünk egészen Mürrenig. Hiba volt. Mert így kimaradt az alsó rész, Winteregg. Legnagyobb csajszink visszasíelt ide - ő minden pályát besíelt -, de mi letettünk róla, hiszen március végén már inkább a magasabb fekvésű pályákat keresi az ember. De délelőtt még jó lehetett.
Szóval mi egyből a csúcsra mentünk és a fenti régióban töltöttük az egész napot. Volt benne síelés, gyönyörködés Birg éttermének a teraszáról, sok-sok fotó készítése a Schilthornon. Oda szintén kabinossal lehet felmenni. Ez a Jungfrau-régió legmagasabb pontja 2970m, ahonnan sível kezelt pályán le lehet síelni. Persze ezt végképp nem ajánlom, csak az igazán jól síelőknek. A többieknek is megéri felmenni, de léc nélkül. Fönt minden Bondról szól. A filmkészítés majd' összes kelléke ki van állítva, Lehet sziklafalba épített ösvényen közlekedni, lábunk alatt üveg, vagy drótháló, függően attól ki meddig vállalja be a sétát.
Aki sível ment fel, az számítson arra, hogy egyetlen fekete pálya jön le a csúcsról, amely meredeksége 76%.
De ha a tudás megvan hozzá, akkor az élmény megéri. Egyébként a Jungfrau-régió legmeredekebb pályája is itt van a maga 88%-ával igazi kihívás. Ez a fekete 9-es pálya. Nyam.
A legtöbb pálya errefelé egyébként fekete jelzésű, de nem kell annyira megijedni, mert a 17-es pálya pl egyáltalán nem meredek, a bánkúti 1-2 pályák simán túl tesznek rajta.
Ami a legnagyobb "legyűrtük"-élményt adja, nyilván a csúcsról levezető 10-es pálya. De ahol önfeledten lehetett róni a kilométereket, és ezáltal nálunk leginkább bejött, az a kék 11 és a piros 15.
Késő délutánra a piros pályák és a már említett fekete 17 felpuhult. Hiába a magasság, ha március végén 10 fok van 1600m-en. Ezért nem mentünk lentebb.
Schilthorn kipipálva, valóban szép, de jöhetnek az újabb bakancslistás helyek.
IMG-20220323-124832-068.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.