Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Obertauern
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Freja apartmanok - igényes apartmanok Obertauernben, közel a sípáylákhoz
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
adamkov
7 élménybeszámolót írt
7
5 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Obertauern
2022.03.03. 09:14
Régóta szerettem volna eljutni az Obertauern-i síterepre, sok jót hallottam róla, így idén ez lett az úticél. 3 napot síeltem itt a családommal, teljes elégedettséggel. Kicsit messzebbről Mauterndorf felől jöttünk fel mindennap, az utazás hosszát kárpótolta a szállás minősége.
Ezen a február végi 3 napon jó időt fogtunk ki, bár hideg volt -5,-10 fok, és néha szeles, de szinte végig felhőtlen napsütéses. Így a pályák jó minőségűek voltak, nem túl fagyott, és nem túl olvadt. A legközelebbi P7-es parkolót használtam, mert itt volt 8 órakor nyitó pénztár, és nagy parkolónak tűnt. De gyakorlatilag elmondható bármelyik parkolóról, hogy mind központi fekvésű, könnyű odasíelni a pályákról, szinte bárhonnan (kivéve P1).
Érdekes volt hogy vasárnap vagy még korábban kezdtek a sporttársak, vagy nem kezelték megfelelően reggelre a pályát, de fél 10re már elég viseletesek voltak, és a nagyobb számú síelő egyre csak túrta a buckákat. Hétfő reggel kifogástalan minőségű volt, és szinte nem is tették tönkre a népek, ugyanez elmondható keddre is. Ugyanakkor kedden , addig nem tapasztalható sorok voltak a 4.es, 11-es lifteknél a síiskolák miatt, de ez is csak 5 perces sorban állást jelentett a többi nullához képest.
Elég sok pálya van minden tudású síelőnek, tetszett, hogy jók az egyik oldalról másikra átvezető részek, felvonók, jók a fűtött ülős felvonók, és hogy csodás a táj, a panoráma. Valóban rövidebbek a pályák, a kisebb szintkülönbségből adódóan, de a legjobbak így is parádésak: 5b volt a favoritunk, végig egyenletes lejtés, munkás pálya, kevés emberrel. De jó volt még az 5a, 4-esek, 3a, 18b, 16a. Kezdőknek jó, és hosszabb a 2b,1a, 7a.
Sajnos van 1-2 összekötő pálya, amelyik nem is viszintes, hanem inkább emelkedős. Kerüljük el a 16c, 12a-t. Nekem a kitáblázások érthetőek voltak, de azért figyelni kell, mert összetett a pályarendszer.
Kringsalm, egy önkiszolgáló, az Almrauschhütte pedig egy pincéres étterem. mindkettő kiváló, délben még egyik helyen se voltak sokan. FFP2-es maszk kellett, de úgyis mindenkin sál, maszk volt, így nem figyelték szigorúan, az étteremeben viszont mindenki hordta.
Összefoglalva: Magas volt a várakozásom a hely iránt, de megfelelt a sípálya az elvárásoknak, nagyon tetszett.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.