Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nauders

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Dr_Syrex
13 élménybeszámolót írt
13
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Nauders
2013.02.11. 18:39
Most, hogy 3. alkalommal jártunk Naudersben, azt gondolom, illene végre néhány sort írnom erről a helyről.

Először is maga a síterep Dél-Tirolban, az osztrák olasz határon fekszik és a 3 részből álló síterep 2 kisebb része (Schöneben, Haider Alm) már Olaszországban található. Természetesen megelelően össze vannak kötve síbuszokkal, így könnyen eljuthatunk a kívánt helyszínre. Persze érdemes egy terepet megcélozni egy napra, mivel elegendő pélya áll rendelkezésre. /Azt azért meg kell jegyeznem, hogy a legisebb részt, Haideralm - St. Valentin, eddig még nem sikerült kipróbálni; valahogy sosem fért bele az időbe :) /

A szállásunk Nauders településen, a Hotel Tia Monte-ban volt, félpanziós ellátással; bőséges reggelivel és 5 fogásos vacsorával. Most is maximálisan elégedettek voltunk a kiszolgálással.
A síbusz a szálloda előtt áll meg és pár perc alatt kabinos felvonónál vagyunk, ami 1400m-ről 2200m-re (Bergkastel) visz minket. Innen aztán csúszhatunk le egyből az egyik leghosszabb pályán, a piros 1-en vissza a felvonó aljába, vagy mehetünk a kék eredei pályán is, amelyik szintén a kabinos lifthez visz le minket. Ezen kívűl a Zirm-bahn 2600m-re, a Tscheyeck-bahn 2700m-re visz fel és ezekről a pontokról több irányba is csúszhatunk lefelé.
Maga a pályarendszer könnyen átlátható és kellően változatos, akár egész hétre is. Akinek mégis kevés lenne, az átmehet az olasz oldalon lévő Schöneben / Belpiano síterepre, ahol több fekete pálya várja a technikásabb síelőket. A piros és kék pályák is egészen jók és egy meglehetósen nagy funpark is rendelkezésre áll a trükközni vágyóknak.
A hüttékben megkérik az árakat: egy kis sör (0,3) €3, a nagy (0,5) pedig €4; az ételek €5-12 között mozognak átlagosan.
Ajánlott ital a vodka-füge (vodka feige) 2,5 € :)

Magyarokkal csak elvétve találkozni; errefelé a németek vannak a legtöbben, de sok más országból is jönnek vendégek.


Összességében újra egy jól sikerült síelésen vagyunk túl és biztosan visszatérünk még ide.
Bár nincs közel, de akik mégis ellátogatnak ide, szerintem nem fognak csalódni. A svájci határ csak néhány km, legalább is légvonalban :) , de Samnaun pl. 24 km-re van
("Silvretta Arena" síparadicsom ).

Képek: https://sielok.hu/fotoalbum/322504/galeria/?itttid=240988
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.