Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nauders

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Emőke07
13 élménybeszámolót írt
13
11 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Nauders
2015.03.18. 21:14
4 csodálatos napot töltöttünk el március elején Nauders sírégiójában! Az út igen hosszú, több mint 850km Budapestről, de sajnos, ahogy azt már többször tapasztaltuk Innsbruck előtt elkezdődik az a bizonyos IG-L sebességkorlátozás, amely rendesen visszaveszi az utazósebességet.
Szállásunk Nauders városában volt, különleges szűk utcácskáival igazi különlegesség, olaszos jellegű. A parányi városkában több bevásárlási lehetőség van, közel a főúthoz egy kávézóval, péksütemények árusításával kiegészített M-Preis. Illetve kisebb élelmiszer üzletek eldugva az utcákban, a szokásos Intersport Rent, vagy akár souvenir bolt. Buszok indulnak a nauders-i és a két olasz sípályához is, viszont, ha Olaszországba buszoznánk, egyszer át kell szállni.
Schöneben:
Nauderstől kb. 10 km-re az olasz oldalon található kisebb sípálya a Reschensee mellett. Szuperlatívuszokban mesélnék erről a gyöngyszemről! Először is a bérletárak nagyon barátiak. Végre egy hely ahol 40 alatt vannak az árak! Főszezonban 38,5 mellékben 36 EUR a napijegy, természetesen magába foglalja a három naudersi-sípályára való belépés jogát is. Plusz ha itt vásároljuk meg a napijegyet, jogosultak vagyunk igénybe venni Graun városában lévő fürdőhelyet is. A parkoló a szokásos, és közvetlenül a kasszák és a felvonó mellett van, nem kell sokat gyalogolni! Kabinos lift visz fel a hegyre, ahonnét további ülőliftekkel juthatunk el a kiválasztott kék,piros vagy fekete pályákra. A pályák csodálatosan kezeltek! Még záráskor sem voltak buckásak! Kiváló minőségű porhóban síelhettünk, még az alacsonyabban fekvő pályán is, amely levezetett egészen a parkolóig. Mindenki megtalálhatja a maga számára, és tudásának megfelelő pályát! A fekete pályák is nagyon pompásak, hosszúak, tényleg élvezetes! Mindenkinek csak ajánlani tudom! Természetesen, ha már ilyen messze eljöttünk, nem szabad kihagyni a Reschensee különlegességét, azt a templomtornyot, amely a tóban áll. Most be volt fagyva a tó, teljesen be lehetett sétálni a toronyig, csodás fotókat lehet készíteni a városkáról is és a látványosságról is!
Nauders:
Rendkívül közel van a pálya a városhoz. A tarifát említettem, kedvező! A pályarendszer nagyon változatos és minden igényt kielégít. Kabinos lifttel mehetünk fel a középrészig, illetve választhatunk egy átszállással, egy kissé lassú, kissé elavult kétüléses ülőliftet is. Az ülőliftet is érdemes kipróbálni, egyszer mindenképpen, mert csodálatos fenyőerdőn keresztül vezet az út, megszámolhatnánk a fűszálakat is ha lennének, de higgyétek el, pihentető és nagyon látványos! A kabinos lift beszállásakor egy számunkra fura dolgot láttunk, hat embernek kellett párosával beállni egy téglalap alakú elkerített részre, várni, hogy a földön zöldre váltson a fénycsík, hogy odaléphessenek a 6 üléses kabinosba. Na, ez egy teljes képtelenség! A liftek mind mind 2-3-4 emberrel indultak fel, mert nem lehetett kikerülni a megtorpanókat! Amint felérünk a középrészre, a központban találjuk magunkat, ahonnan indulhatunk mindenfelé. Itt van az étterem, WC, és a szekrények is. Ingyenes wifi mindenhol van. Egyedül kicsit drágábbnak találtuk az italokat, kedvencünk a jagertee 4.4 volt. A pályák mind gondozottak, finom porhó volt mindenhol. Van buckapálya is! A piros és kék pályák szélesek. És ami számunkra itt is pozitív volt, hogy le lehet síelni egészen a parkolóig. Még meg kell említenem, hogy itt is van látnivaló: Nauders határában egy erőd, csodálatos, különleges építmény, illetve a városban egy gyönyörű vár.
Mindenkinek ajánlom e távoli sícentrumot! Remek jól kezelt pályák, ingyenes wifi, kedvező árak a szállásválasztásakor is! Látnivaló mind az olasz, mind az osztrák oldalon van. Mi még Svájcba is átruccantunk, ott még csodálatosabb sípályák és látványosságok vannak! De ez már egy másik síterep beszámolójához tartozik!:-)
Curon Venosta
Schöneben
Schöneben
Schöneben
Nauders
Nauders
Nauders
Nauders
Nauders, az erőd
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.