Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ukrajna
Kraszíja
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Bikeman
48 élménybeszámolót írt
48
16 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Kraszíja
2013.02.25. 20:02
Tegnap 2013 02. 25-én jöttünk haza.
Záhonyi határátkelőtől 100 km-re lévő síterepet, még csúcsszezonban is kevesen látogatják. Ungvárig az út, hasonló a magyar utakhoz. Jól lehet haladni, de a falvakban be kell tartani az 55 km/órás sebesség korlátozást! Ungvártól a maradék 50-60-km hez több mint egy óra kell pocsék az út. Miskolciaknak érdemes a Velykyi Berznyi (Nagyberezna) szlovák határt választani.
Egy kétüléses 1250 méter hosszú felvonó visz fel a „pálya rendszer” közepéig, innen egy modern 4 üléses, „szőnyeggyorsítós”, 1700 méter hosszú a csúcsra. Az előző igen lassú, az utóbbi sokkal jobb. Fent van még egy csákányos, de az most nem működött. Nagyon jól karban volt tartva a pályán a hó. Sajnos a felső szakasz kb. 1800-méter hosszú pályának a vége kb. 300 méter szűk és meredek. Ugyanis egy nyaraló falu van a pályák között. 30-40 víkendházzal. A többi rész eszméletlenül jó!! Ritkaság számba megy, hogy lombhullatók között van a pálya. Meglepő volt az is, hogy az Ukrán (valószínűleg Junior) sí válogatottnak itt volt a tábora. Bár a fenti szakaszra a legfinnyásabbaknak sem lehet szavuk. Bucka mentes, vastag tömörített hó…. Mesés!
Délután 13.30-tól lehet kapni a félnapos jegyet. Ekkor kialakult 7-8 emberes sor, de az sem volt vészes. 230 UAH (6440 HUF) a napi jegy 12-év alattiaknak a fele. Egy jól felszerelt, most épült igényes étteremben 25 Hrivnya (700 Ft) 1 csapot sör, tea (280 Ft), forralt bor (420 Ft), de ha a pálya szélén felállított asztalkánál vagy padoknál veszünk valamit (pl. saslikot), akkor a jóval olcsóbb (4cl vodka 140 HUF!!!).
El lehet mondani, hogy mindenki megtalálja az igényeinek megfelelőt. Ez egy kis család barát hely, 2-3 napos síelésre alkalmas. Nem tapasztaltam „Kamikázékat” pl., mint Bukovel-en, nincs is annyi lesötétített fekete terepjáró, inkább csak a környékről látogatják.
Szállásunk Viskán volt a Vadvolgy.hu panzióban. Az ellátás, most is csodálatos volt. Mindenkinek csak ajánlani tudom!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.