Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Jól karbantartott pályák barátai

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Soma
675 élménybeszámolót írt
675
18 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Jól karbantartott pályák barátai
2013.03.02. 09:38
Sajnos 100%-os tuti tippet nem lehet erre adni, de bizonyos irányvonalak meghúzhatók. Én saját tapasztalataim szerint, minél magasabbra és minél nyugatabbra mész, annál nagyobb a lehetőséged arra, hogy álmaid sípályáján síelhess. Természetesen ez arányosan drágább is lesz. Ezeknek a feltételeknek, Stanival tökéletesen egyetértve elsősorban Tirol tartomány sípályái felelnek meg. Mi január végén voltunk Pitztal környékén, és 50 évi sítapasztalattal a hátam mögött mondhatom, életem legjobb síelésén voltunk túl. A gleccseren -6 - 8 fok volt, vakító napsütés és olyan pálya amiről Te álmodsz. Billiárdasztal simaságú, porcukor minőségű hóval, nulla sorállás a felvonóknál.
Egy napra átmentünk Ischgl (személy szerint az én kedvencem) síterepére is, ahol hasonló minőségűek voltak a pályák, és délután négykor sem találtam egyetlen buckát sem.
Egy másik nap Söldenre mentünk, itt is tökéletes pályák, de az utolsó, levezető menet már nagyon gáz volt, keskeny, buckás pálya iszonyatos tömeggel spékelve.
Természetesen erre azért garanciát nem lehet vállalni, de az esély nagyobb a jó pályákra. Szerintem 3000 m fölött, alapból jobb a hó, lévén kevésbé áll fent annak az esélye, hogy nappal megolvad, éjjel kifagy a pálya, és a hó szerkezete is sokkal jobb.
Tehát összefoglalva: január-február, Tirol, 3000 m körüli hegyek és nagy valószínűséggel találsz megfelelő pályát.
Ja és én azt mondom, hogy keress nagyobb (150-200 km) síterepeket, ugyanis ott jobban szétoszlik a tömeg, mint egy 40-50 km-es (Kreischberg) pályarendszeren.
Előzmény: (vassqsa 156338)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.