Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

1 pálya vagy 100 pálya?

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Daddy
343 élménybeszámolót írt
343
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: 1 pálya vagy 100 pálya?
2014.12.29. 20:20
Elég öreg vagyok ahhoz, hogy megszólítva érezzem magam. Igaz, a 178 cm-es magasságom, sítudásom alapján a "nagy" jelzőt nem érzem a magaménak. Ha nem bántódtok meg én a szexuális életből vett példával szeretnék arra rámutatni, hogy a feltett kérdésedre "mindenkit meggyőző" választ nem lehet adni. Szóval a példám: Melyik férfi teljesít legjobban az ágyban? Aki már száznál is több nővel volt? Vagy az, akinek "csak" tíz hölgy kegyei adattak meg?
Szerintem nem a "pályák" száma, hanem a "síelő" képessége, képzettsége, gyakorlata, valamint az, hogy a helyzet változásaihoz hogy tud alkalmazkodni a döntő. Lehet valaki tíz jó pályán fenomenális, és lehet százon is "bénázni". Természetesen az is nagyon fontos, hogy milyen pályákon "iskolázza" a síelő magát. Mert aki a libalegelőnél többre nem vágyik, az csak azt érheti el, hogy ő a "libalegelő bajnoka". Nem kötelező az, hogy mindenkinek a lejtők "királyává" kell válnia. Mint ahogy azt sem tartom "királynak" ha valaki a (halálfélelemben lerolózott, lebukdácsolt) fekete pályán történt síelésére hivatkozva lebecsüli azt, aki ezt nem vállalta fel.
Egyébként én úgy gondolom, hogy Hérakleitosz tézise ("nem léphetsz kétszer ugyanabba a folyóba") a sípályán is igaz. Akárhányszor megyek le ugyanazon a pályán, az nem "ugyanaz". Mert a körülmények folyamatosan változnak. Én szeretek kipróbálni terepeket, de ezeken általában megtalálom azt a néhány pályát amelyeken többször és szívesen síelek. Bélapó álláspontjával teljesen egyetértek abban, hogy aki a csehszlovák időszakban járt oda síelni, azt már nagy meglepetés nem érheti a felvonón és a pályán.
Előzmény: (Traveller 156557)
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.