Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Murau - Kreischberg
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Woody Park 2 - 15% kedvezmény!
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Lacquo
20 élménybeszámolót írt
20
11 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Murau - Kreischberg
2015.02.13. 13:21
Február 5-én látogattunk Kreischberg-Murauba. Az odafele vezető úton már sejthető volt, hogy jó havunk lesz. :)
Hétköznap lévén nem voltak túl sokan a pályán, kb. negyed óra után a bérletekkel, cuccokkal együtt már a felvonóban voltunk (1. és 2. pálya feletti). A hó esett, nem túl nagy szemekben, viszont egész nap. A 10 személyes felvonó felvitt Kreischbergre. Itt elég ködös volt az idő, kb. 10-20m volt a látási távolság, nagyon zavaró volt. A hóviszonyokkal baj nem volt sehol, friss, mély hóban lehetett csúszni. A másnap kevésbé volt ködös, a nap most sem sütött és szintén havazott. Mindkét nap kb. -5-6C volt. Minden "járható" volt. Kicsit többen voltak.
Szombaton felhőmentes, napsütéses napra ébredtünk. Kb. -10-11 volt a völgyben, de nem lehetett érezni. Kisebb tömeg volt a felvonóknál a pálya alján, de utána eloszlott.
Vasárnap nem tudtuk, hogy mi legyen, mert fújt a szél, és hóvihar is várható volt. Kimentünk. Hőmérséklet -2-0C körül lehetett.
Mivel tényleg nagy volt a szél, így a 1-2. pálya feletti felvonó ment csak, valamint ez melletti kis, régi beülős ill. a csákányosak, ezért mindenki ezen az útvonalon járt (2-es pálya, 12A, 12, 13, 2), és nagyon nagy tömeg alakult ki a felvonóknál. A kis régi beülőst is kipróbáltuk, hogy inkább haladunk, mint várakozunk, de az annyira lassú volt, hogy elég volt egyszer. :)
A szél lefújta vasárnap a havat a pályáról, több helyen is volt kemény, jegesebb rész. Nem volt a legideálisabb időjárás síeléshez, snowboardozáshoz. 2 órával zárás előtt abba is hagytuk.
Az egészet nézve nagyon jó időt fogtunk ki, vasárnapot leszámítva. A hóminőség nagyon jó volt, viszont 1-es fekete pálya buckás, jeges volt.
Kedvelt pályák: 2, 3, 4, 5, 7, 12, 12A, 18, 17, de összességében majdnem mindegyik pálya nagyon jó.
Aki mostanában megy, biztos jó hóviszonyra számíthat, de azért figyelje a széljelentést is.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.