Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Bad Kleinkirchheim
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Thermenblick apartmanház - pályaszállás Bad Kleinkirchheim síterepnél
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
carpete
21 élménybeszámolót írt
21
9 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Bad Kleinkirchheim
2022.01.29. 23:40
Január 24-28. között csúszkáltunk itt családostól egy baráti társasággal. A határátlépés Bucsunál egy lassításból állt, a kiskatona éppen kései ebédjét töltötte, az se érdekelte, hány bevándorló lapul a kocsiban, a GP-t meg se nézte, kérdés nélkül továbbot intett. A szálláson, fürdőben, bérletvásárláskor a GP-t lecsippantották, gond nélkül működött az én 2 szovjet + 1 pfizer kombóm is (a többieknek 3 nyugati volt), aki emiatt izgul, ne tegye!

Mivel az első látogatásunk volt itt, nem tudom mennyire megszokott, hogy a pályák és felvonók egy része sajnos csak a hét 2. felében, azaz csütörtöktől vasárnapig üzemel: a Kaiserburgbahn felső traktusa valamint a békebeli Nockalmbahn gyaníthatóan gazdasági okokból csak az utolsó két sínapunkon közlekedett. Utóbbi azért volt különösen problémás, mert a hegycsúcsok közötti átjárás így lényegesen unalmasabb, a fennsíkokon-libalegelőkön csúszás és a végtelen felvonózás élvezeti értéke igencsak csekély. A pályák egyébként jól kezeltek, többségében jó lejtésű, széles pirosak, kezdőknek max. a St. Oswaldi kis kékek ajánlottak, ugyanis a 17-es pályánál a már említett Nockalmbahn kabinos nem mindig közlekedik, és maga a pálya is elég keskeny erdei utacska, míg az 1T jelzésű pálya a térképpel ellentétben piros, amint azt a fákra kihelyezett jelzések is mutatják.

A terep nekem személy szerint egyébként bejött, a viszonylag hosszú, remekül karcolható piros pályák nagyon élvezetesek, főleg a Kaiserburg tetejéről valamint a Wiesernockról. A déli lejtőkön nulla természetes hó volt, a meleg miatt az is olvadozott, de ettől eltekintve minden reggelre szépen rendbe rakták őket. Napos, melegebb időben mindenképpen a Kaiserburg-Strohsack rész ajánlott, mert ezeket nem tűzi telibe a nap.

A pályák így főszezon előtt teljesen kihaltak voltak, a kabinban egy alkalmat leszámítva egyedül utaztunk, sorban állni péntek reggel kellett egyszer kb. 3 percet. A parkolók szinte üresek voltak, a hütték fele teljesen zárva, a szállások, falubeli éttermek egy része szintén. Több helyről hallottuk, és bizony mi is bele futottunk abba, hogy a hütték többségében az adóoptimalizálás miatt sajnos nem fogadják el a kártyát, nagy piros feliratok hirdetik, hogy Only cash, aki tud váltson otthon, hogy ne a drága Euronetes ATM-et kelljen megfejni…
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.