Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Olaszország
Campiglio Dolimiti Di Brenta - Madonna, Pinzolo, Folgarida, Marilleva
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
agi92
13 élménybeszámolót írt
13
12 éve tag
2015.01.20. 14:08
Múlt héten, január 11-16. között síeltünk a Campiglio Dolomiti di Brenta síterepen. Nagyon vártuk, mert 6 éve is jártunk már itt, mostanra viszont elkészült az akkor még önálló síterepek, Pinzolo és Madonna di Campiglio összeköttetése.
Sajnos a legmagasabb, 2000 méter körüli részeket leszámítva a pályákon kívül szinte semmi hó nem volt, így a táj inkább egy kisíelés hangulatát mutatta. A pályák azonban egészen jó állapotban voltak, itt-ott kis jegesedéssel, foltokkal és a nagy szél miatt fadarabkákkal, de a hóágyúzásnak és a ratrakolásnak köszönhetően ezek nem rontottak jelentősen a síélményen :)
A pinzolo-i résznek nagyon nagy előnye, hogy nagyon kevesen voltak! Sorba állásnak a közelében sem voltunk soha, a pályákon is nagyon kényelmesen lehetett csúszkálni. Személyes kedvencek a 101-es és a 112-es piros pályák voltak, sajnos a hosszú 100-as fekete nem működött.
A Madonna felé vezető kabinos lift ugyan kb. 20 percig visz hegyen-völgyön át, mi szerettük. Volt idő pihenni, tervezni, és sokkal kényelmesebb mint buszozni vagy autózni.
Madonnán valamivel többen voltak, de még itt is teljesen jól eloszlottak a síelők nem kicsi pályarendszeren :) Itt talán a 73-as és a 88-as pályák jöttek be legjobban, de mindenképpen érdemes egyszer csúszni a 78-as kéken is, egy gyönyörű kis kanyonban kanyarog a pálya!
A Folgarida-i részekre sajnos nem sok időnk maradt, mert bár a 6-ból 5 napon majdnem végig sütött a nap, az utolsó napra érkezett meg a havazást, szelet és sűrű ködöt hozó front, így aznap nem jutottunk el a még hiányzó, legtávolabbi tereprészre.
Ami nagy pozitívum, hogy egész síelés alatt csak ülőliftekkel és kabinosokkal utaztunk, nem kell húzóliftekkel "bajlódni", azok csak rövid, általában tanulópályákat szolgálnak ki.
Apropó, tanulók: a pinzolo-i 61-es számú kabinos hegyállomásánál működik egy kis gyerekpark, és egy nagyon kicsi lejtésű, rövid tanulópálya is, mindkettő varázsszőnyeggel.
Sok hüttében van önkiszolgálós és a la carte rész is, mi mindig az önkiszolgálót választottuk mert gyorsabb és olcsóbb is, a minőség nagyjából hasonló volt, pedig minden nap máshol ettünk, nem tudnék kiemelkedően jót, se rosszat említeni. Az ételek árai nem voltak vészesek, szinte minden nap találtunk kedvünkre való főételt 10 euró alatt, az italok viszont valamivel drágábbnak tűntek mint Ausztriában, pl. 4 dl sörért is simán ki lehet fizetni 5 eurót!
A szállásunk Pinzolo völgyállomásától kb. 5 km-re, Stremboban volt, az Erika Residence-ben: https://sielok.hu/szallas/erica-residence/
Remek ár-érték arányú, csak ajánlani tudom! Egyszerű, de kényelmes és tágas apartmant kaptunk. A házigazdánk pedig egyben kiváló síoktató is, ez úton is köszönjük még egyszer az órákat Nagy Péter Bundinak :)
+1 tipp: aki helyi specialitásokat kóstolna, ide menjen: http://www.magnabo.com/
Nagyon hangulatos étterem, elfogadható árakkal és nagyon finom ételekkel!
Galéria: https://sielok.hu/fotoalbum/campiglio-2015jan/galeria/
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.