Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Hohentauern
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Almdorf Hohentauern - luxus hütték, saját spa részleggel
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
DogHead
17 élménybeszámolót írt
17
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Hohentauern
2017.01.30. 17:38
Pár napos sífutó tábor (Annáék) után az utolsó délelőtt kipróbáltam a helyi lesiklópályát ami azért annyira nem pörög itt a fórumon. 3 órás jegyet vettem mert bőven elégnek tűnt a pályatérkép alapján.

Addig nyomtam amíg a bérlet engedte, de maradt ki pálya így is. A terepen ülős lift nincs, 3 csákányossal lehet leküzdeni a nem kevés szintkülönbséget. Ennek megfelelően igen meredekek a liftek, kapaszkodni is kell rendesen még gyakorlott csákányos liftezőknek is, ha egyedül van. Ez főleg az "A" liftre igaz, a többi nem veszélyes. Az "A" és "B" liftek egy szűkebb erdőben mennek, ahol nagyon nem érdemes kiesni mert elég meredek a terep és csak erdő van mindenfele. Márpedig ezen a pályán nem nehéz "egyedül lenni". Alig tudtam vasárnap olyan fényképet lőni a pályáról amin kettőnél több ember van. Igazi vastag természetes hó mindenhol, széles és hosszú profin csíkozott sportos pályák.

A térkép alapján ez egy kék-piros terep, de az a piros sok helyen inkább sötétpiros, kapaszkodós. Carvingra az alsóbb szakaszok jók, nagyon széles pályarészek vannak ott is. A tetején a pici Hütte dél kör megtelt, de nem síelőkkel, inkább sítúrázókkal. Hüttékben nem erős a hegy, de azért éhes nem marad senki. Igazi sportos kaland ez a hely, szokásosnál keményebb piros pályákkal és liftezésekkel. És szerintem itt van a világ legrövidebb varázsszőnyege, bruttó maximum 6 méteres.

Kinek érdemes ide benézni? Sífutóknak a változatosság kedvéért. Illetve pl. akit kidob a szálloda Schladmingon az utolsó nap reggelén és hazafelé még jól esne egy rövid felfedezős kaland. A pálya az A9 autópályától kb 7 km-re van egy elég vadregényes, de jól járható szerpentin mellett. És lesiklás közben megnézhetjük sífutókat a szuper pályáikon és lehet, hogy legközelebb arra is elcsábulunk. Jó kis hely. Egy napra biztosan.

Képeim: https://sielok.hu/fotoalbum/hohentauern-2017/galeria/
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.