Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Sportgastein
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Sonnenhotel Zum Stern
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
golo
959 élménybeszámolót írt
959
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Sportgastein
2016.02.15. 23:25
Eddig kellett erre várnunk. Mostantól azonban freeride-ra is alkalmassá vált a hely. Persze csúsztunk itt januárban, sőt december végén is, de az már inkább fanatizmus volt, élvezetet alig adott. Nem úgy, mint most.

Megvan az alap, a kiadós havazás után a viharos főnszél által elsímitott tömör réteg. Erre esett most 10cm friss, hideg porhó. De nagyon különleges élményt adott, hogy eleinte fagyott eső, jégdara keveréke hullott, utána ez váltott át hóba. Ezen nagyon puhán csúszott a lap, alig volt ellenállása. Nem süllyedt mélyre, stabilan irányítható maradt, élen vezetve, nagy sebességgel kerülgettük a bokrokat. A patakvölgyekben már végig lehet csúszni, mint egy félcsőben, a púpokról elugrálva, végig le esésvonalban egészen az aljáig.

Fent sűrű volt a köd, de a havazáshoz felhő is kell, ezért inkább legyen ilyen. Ilyenkor alig jön valaki, a parkoló szinte üres. Szél alig fújt, a gyengén, de folyamatosan hulló hó napközben is szépen gyarapodott. Most is esik. A következő napokban tovább fognak javulni a körülmények, többször várható havazás és a hétvégéig még nem tér vissza a meleg. Most érdemes jönni.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.