Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Sportgastein
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Sonnenhotel Zum Stern
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
golo
959 élménybeszámolót írt
959
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Sportgastein
2016.02.17. 17:29
Szia Chopoker!

Nem elírás. Ez nem a korábbi "nagy" havazás, hanem csak a hétfői adag. Ehhez jött még ugyanennyi keddre is. Tehát így már egész szép friss havunk volt, több nem is kellett volna, és ezt a ködös idő meg is őrizte számunkra.

Ezt a ködös freeride-ot nem mindenki szereti. Én igen, mert olyan érzékeket fejleszt, amire bármikor szükségünk lehet. Persze van az a sűrű köd, főleg késő délután, amikor már amúgy is kevés a fény, hogy csődöt mondok én is. De ha már 50-100m-re el lehet látni, akkor már lehet gyakorolni. A legfontosabb: ne nézz közvetlenül a lábad elé, hanem kicsit távolabb egy fix pontra. Ilyen pl. pálya szélét jelző karó/tábla, egy szikla, vagy egy társ, aki előtted csúszik. De pár másodpercenként, nagyon rövid időre pillantsunk magunk elé is, hogy észrevegyük, ha hirtelen meg kell állni (letörés, hófal, stb.) A pályáról letérve pedig az érzékelést vegye át a lábunk és az egyensúlyérzék. A föl-le gyorsulásokból is tudjuk érzékelni a lejtés változásait. Előzzük meg, hogy beragadjunk! Ha így ereszkedünk, az egy teljesen más lebegés-érzés, mint amikor a látás a legfőbb információforrás. Azért ezt mindig csak ismert terepen, és nagyon óvatosan gyakoroljuk.

Most mindkét nap ilyen ködös volt az idő, de kedden már sokat javult és jóval feljebb is le tudtunk térni a pályáról, mint hétfőn. Az alsó rész a déli oldalon azonban mindkét nap teljes élmény nyújtott, ennél jobb nem kell.

Óriási a kontraszt Sportgastein és a környék többi pályája között. Sportgastein már kezd úgy kinézni, mint egy átlagos szezon elején. Tehát még kevés a hó, kilátszanak sziklák és a hófogók, de a déli oldal már az aljáig csúszható, az északi pedig (gond nélkül) az erdőig.

Vasárnapi infó: Angertalban a nagykörön a fenti irtás kiváló volt, de lejjebb már sétálni kellett, hogy tisztásokat találjunk a lejutáshoz, és itt már nagyon olvadt. A bad-gasteini oldalon a törpefenyves a középállomásig még egészen jó volt, lejjebb nem mentünk.

Tegnapi képek: https://sielok.hu/vetites/galeria/freeride-sportgastein2016/1/
Előzmény: (Chopoker 187679)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.