Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Grindelwald - First síterep leírás cikk galéria értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 1, rendezés:
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Grindelwald - First
Üzenet szövege
Feladó:  TibiFFérfiHaladó síelő
Dátum: 2018.02.24. 20:45
(Üzenetazonosító: 200021)
TibiF Hozzászólások: 528
Regisztrált: 2004.11.30.
57 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Ma Grindelwald Firston voltam. Eddig ahol voltam Svájcban mindig kevesen voltak, még főszeznoban is. Ez valoszínüleg egy felkapott hely, pedig vége van Svájcban a téli síszünetnek vagy a farsangnak de itt ma sokan voltak. Nem volt vészes a tömeg de a többi terephez képest volt mikor kellett sorban állni. Itt lehet 1500 méter szintkülönbséget csúszni. Lementem a völgybe 11 órakor bizony 15 percet vártam amíg sorra kerülök. Igen a Grindelwald Fristbahn maga 6 személyes liftjével a szűk keresztmetszet:van kb. 4-500 ember az a lift ehhez kevés. Itt akar felmenni az összes síelő, szánkós meg paplanernős.

A mai nap nagyon jó volt, kék ég a héten először ma láttam napot, szélcsend és ragyogó napsütés. A völgyben ahol lakom meg szürkeség meg felhő vagy köd. A héten az index feltett egy videót "Őrült száguldás a világ leghosszabb szánkópályáján" címmel. Na ez itt készült. Ez a pályarendszer mellett található ez a pálya. Ezen a pályán ma sokan voltak mert szép volt az idő, 1-2 órát kell gyalogolni aztán 15-16 km csúszás következik 1500 méter szintkülönbségen.

Mivel a pályák déli fekvésűek elég eléggé olvadtak. A -10-15C hideg szerencsére még nem érkezett meg. Kipróbáltam egy új pályát a 23-ast ami eddig nem volt nyitva ez a völgyig visz utána buszozni kell. Jó hely Gridelwald First eléggé felkapott hely ha később érkezel a pakolóban helyet alig lehet találni. Ma pl. egy "profi terepjárós" olyan helyen állt meg ahol nem szabad a pakolóban, mivel Svájc "rendőrállam" :) el is vitték a kocsiját. Itt is működik a lopóautó mint pl. Pesten ha rosszul parkolsz.
Grindelwald First felvonó teteje kék ég miden felé ott kell menni a 15 km-es szánkópálya felé itt még nem sokan voltak szánkópálya reklám jól kezelt pályák P2240063.JPG zergét is láttam kék ég és sípályák minden fele azért lehetett kevés embert látni pihenni is itt jól lehet a völgyben most kezd felszállni a köd

laponként: összesen 1, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »