Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Időjárás Svájcban

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
TibiF
545 élménybeszámolót írt
545
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Időjárás Svájcban
2014.12.03. 18:55
Sziasztok,

Mivel nincs még ilyen topik amely Svájc időjárásával kapcsolatos gondoltam nyitok egy újat. Az időjárással kapcsolatban azt tudom mondani, hogy 2000 méter alatt jelenleg nincs hó Svájcban, pedig október utolsó harmadában 1000 méter felett hó volt. Azóta a Föhn elolvasztotta a havat, 2000 méterig pedig zöld minden, hasonlóan mint Ausztriában. Volt úgy, hogy a völgyben ködös idő volt max 2-5C, ugyanebben az időben a hegyen ragyogóan sütött a nap 12-15C körüli hőmérséklettel, mint pl. az utóbbi hétvégén. Síelni csak gleccseren lehet.

Az időjáráshoz is kapcsolódik a következő kérdésem:mivel hosszú hétvége lesz (december 8 Maria Empfängnis), tudtok olyan helyet mondani Svájcban ahova lehet menni síelni, közel van (mondjuk Zughoz) és sok pálya van nyitva? Ezt a weboldalt ismerem:
http://snow.myswitzerland.com/snow_reports

Max. 100-150km-es körzetben gondolkozom, (pl. a Matterhornra nem biztos, hogy utaznék, mert több mint 3 ora az út oda). Andermattban voltam, liftkapacitás miatt nem jó ha sokan vannak, Engelberg-Titlis gleccseren kevés pálya van nyitva(csak 2500-3000m között). Még Laax jöhet szóba Graubündenben oda 1,5 óra alatt el lehet jutni. Vagy esetleg Voralberg(Ausztriában), csak ott sincsenek nyitva gleccsereken kívül más pályák. Mit javasoltok hova érdemes menni síelni a következő hétvégén?
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.