Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Snowboard választás haladónak

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
21 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Snowboard választás haladónak
2014.12.09. 21:40
A dolog több sebből vérzik, sokan mondtak már rá ezt-azt, de talán a lényeg lemaradt.
Ha parkozni készülsz, akkor felejtsd el azzal a deszkával a szép kanyarokat. Ugyanis a parkban az egyik legnagyobb hátrány a deszka éle! Viszont egy életlen deszkával meg nem fogsz tudni rendes kanyarokat húzni egy picit is keményebb, vagy jeges pályán.
Nekem nem kifejezetten parklapom van, inkább directional freestyle, mint freeride stílusú. Mióta előfordulgatok parkban, nem is volt élezve a lapom, pályán érzem is a hiányát (100kg és 192cm vagyok), nem tart meg rendesen.
Tehát hacsak nem viszel magaddal élező szettet, akkor a park és a pálya használat erős kompromisszumokat fog követelni.
Ha éle marad (ami aztán majd szépen el is múlik), akkor az elemek (boxok, slide-ok) megcsúszása lesz nehézkesebb, pláne, ha forgatni szeretnél, akkor veszélyesebb is, könnyen leakad. Ugrálni lehet vele, de egy idő után jönnek úgyis az elemek. Ha meg legyalulod az élét, akkor max szűz, vagy nagyon puha hóban fogsz tudni ívet húzni vele.
Megoldás? Nincs. Illetve a 2 lap lehet, de az meg nagyon meghatározza a napodat. Persze az ideális egy púder, egy park és egy allmountain deszka lenne.
Mikor parkozni kezdtem, én is egy freeride lappal (167cm!!!) kezdtem, de egyből vissza kacsába, kötésemelő leszerel és hagytam, hogy kimenjen az éle. A második évre vettem a mostani Nitro TEAM lapomat. Azóta viszont sokkal kevesebbet és sokkal kevésbé szépen megyek pályán, ami azért sokszor hiányzik, meg többet is rollozok.
Előzmény: (gabszi15 175241)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.