Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Lengyelország
Wierchomla - Muszyna
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
SíMan
427 élménybeszámolót írt
427
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Wierchomla - Muszyna
2015.01.03. 10:53
Tegnap ezt a síterepet látogattam meg. Most voltam itt először. A muszynai részhez mentem először. Ez Miskolctól ("háztól-parkolóig) 187 km volt (Kassa, Eperjes, Kisszeben, 68-as és 77-es főúton)és valamivel több mint 2,5 óra gyér forgalom és száraz utak mellett!
A muszynai rész valójában Szczawnikban van, ahol ingyenes parkoló található a 4 üléses (székes) felvonónál, valamint egy fűtött, ingyenes, szagmentes konténer wc.
A napijegy (9-től 15 óráig) 75 zloty volt, a kártya letéti díja 15 zloty. Sajnos még nem használható az egész pályarendszer, mert itt is kevés a hó. A muszynai részen a 4-es ülős (H jelű) és az I jelű tányéros felvonó működött. Az ülős lift melletti pálya (7-es) kezdetben kék, majd átvált pirosba, kb 1,5 km hosszú, nem túl széles.
Az I jelű tányéros melletti kék pálya (8-as) a (teljesen) kezdők paradicsoma lehet, nagyon enyhe lejtésű, letörések nélkül. Ha az ülőssel le is lehet jönni (?), akkor a kezdők itt tudnak gyakorolni (bár a piros, völgybe levezető pálya sem vészesen piros, de a kékhez képest jóval meredekebb). A kezdők egyébként lent a völgyben is tudnak szárnyakat bontogatni, mert van egy tanuló pálya, tányéros felvonóval (a sítérképen nincs jelölve).
Az ülős felvonó elég sokat állt, ezért 11 körül kisebb sor alakult ki előtte. Fél 12-kor kocsival átmentem a síterep másik végébe, Wiercholmára. Ez 32 km-re van és bő fél óra volt azt út.
Itt is két felvonó üzemelt, a négyüléses (A jelű) és egy tányéros (B jelű). Mind hangulatában, mind pályáit tekintve jobban tetszett. Valószínűleg felkapottabb is, mert sokkal kiépítettebb a környéke is.
Az ülős lift melletti pálya (1-es) nagy része erősebb kék kisebb letörésekkel, a vége pedig piros.
A tányéros (B) melletti kék pálya (4-es) szintén kezdőknek is jó (ez azért meredekebb, mint a muszynai!).
Ha az összeköttetést biztosító felvonók, pályák működnek, akkor kifejezetten élvezetes terep lehet. Miután most még csökkentett üzem volt, ezért most még nem értékelem pontokkal. Az elmondottakat néhány képpel is illusztrálom.
1-es-palya-kek-resze.jpg
4-es-kek-palya.jpg
7-es-piros-palya.jpg
8-as-kek-palya.jpg
wiercholmai-bodesor.jpg
wiercholmai-kassza-pizzeria.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.