Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Svájc
Flumserberg
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
gabesz777
10 élménybeszámolót írt
10
7 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Flumserberg
2017.02.27. 12:31
Flumserberg

Megközelíthetőség:
A Budapesttől autópályán 950 km-re fekvő síparadicsom, a zürichiek fő hétvégi sícélpontja. Nem véletlenül: a síparadicsom Zürichtől 100 km-re keletre, az osztrák határtól 60 km-re található.
A síterep megközelítésére alapvetően két lehetőség van:
• Unterterzen vasútállomással szembeni gondola visz fel az 1400 m magasan elterülő síterephez (Tannenboden);
• Autóval (vagy busszal) Flumson keresztül (innen a hegy neve: Flumserberg) közúton is elérhető a síterep (Tannenheim, illetve Tannenboden síüdülő központok).

Pályarendszer:
A síterep hivatalosan 08:00-16:30 között várja a sportolni vágyókat. Nagy kiterjedésű, összefüggő, különböző nehézségi fokozatú pályarendszer (65 km), a kéktől a piroson át a fekete pályákig. Elsősorban középhaladó, illetve haladó síelőknek optimális: a 38 km-nyi piros pályákból álló rendszer adja a síterep zömét. A kezdő síelők részére egy 4 liftből álló összefüggő, de a többi pályától elkülönülő kék pályarendszer áll rendelkezésre – zavartalanul a száguldóktól, ráadásul külön ár-csomagárért. A fekete pályákból is van 7 (zömében a 2200 m magasan fekvő csúcsok alatt), így az igazán adrenalinra vágyók is megtalálják a számításukat. A gyerekek számára külön (és ingyenes) tanuló pálya is van.

Egyéb szolgáltatások:
A lenti pályák mellett található svájci síiskola oktatói bérelhetőek egyéni, illetve csoportos síoktatásra. Ugyancsak a síterep mellett található síszervíz és -kölcsönző, ahol valamennyi hiányzó felszerelés tetszés szerint pótolható. Közvetlen a sípályák mellett gasztronómiai kiszolgáló egységek (étteremek és bárok) találhatóak. A síliftek alján elterülő két település (Tannenheim és Tannenboden) pedig különböző szállási és wellness lehetőségekkel is rendelkezik. Szálláslehetőség ugyancsak található a völgyben, a festői szépségű Walensee melletti Walenstadt településen. A síelés mellett szánkózási, sífutási és hótúrázási lehetőségekben is bővelkedik a terület.

Síbérlet árak:
A svájci síbérlet árak viszonylatában az átlagosnál valamivel kedvezőbb árak (hétvégi napijegy 65 CHF, hétköznapi jegy 58 CHF). Rendkívül ügyfélbarát árazás megoldás, hogy a síbérlet árak a síelés időtartammal arányosan optimalizálhatók: 11 és 14 óra között félóránként csökkenő árak a hátralévő időnek megfelelően (pl. hétvégén 11 órától a jegyár 58.5, 12 órától 52, 13 órától 45.5 és 14 órától már csak 39 CHF, illetve ún. órás bérlet (3 illetve 4 órás síelés után 19 illetve 14 CHF visszajár a 67 CHF-es jegyárból).
A gyakorló kék pályarendszerre (D liftek) érvényes napijegy hétvégén 38 CHF, amely jegy 12 órától üzemzárásig (16:30) mindössze 30 CHF-be kerül.

Ajánlás:
Kiváló választás családoknak, kezdőknek és középhaladó, haladó síelőknek. Összességében, ár-érték arányát tekintve a legjobb svájci síparadicsomok egyike a 2017-es szezonban. Kedvező ár-érték aránya és jó megközelíthetősége miatt felkapott célpont, és főleg hétvégenként zsúfolt lehet.

További információk:
https://www.flumserberg.ch
https://www.bergfex.ch/flumserberg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.