Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Orcieres - Merlette
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
davidpeter
139 élménybeszámolót írt
139
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Orcieres - Merlette
2010.12.19. 16:36
Tavaly voltam Orcier-ben, akkor nem írtam beszámolót, most pótlom. Hátha valaki még gondolkozik, hogy hova menjen és ez segít neki.

Maga a városka tipikus téli üdülő, rengeteg szállodával és pár bolttal. Kocsmák vannak, éttermek alig. A szállodák jó részéből síbakancsban elérhető a pálya (emiatt gyakorlatilag mindent pályaszállásként hirdetnek, ami 8 perc séta, azt is). Néhol a liftekhez jutáshoz nagy szintkülönbségeket kell áthidalni, de két éve csináltak egy komoly mozgólépcső rendszert, ami felfelé megkönnyíti az utat. Lefelé marad a csúszós lépcsőzés.

A pályák jól karban vannak tartva, nagyon jók a térkép bal felén lévő pirosak (Favue, Lauziéres) és a Drouvetről leinduló piros és feketék is. Valahogy a clots felé menve lehet találni egy bazi nagy árkot, amit mindenki félcsőként használ, nagyon jó buli (mondjuk taknyoltunk is párat benne...)

A Les Lacs lifttől felfelé minden normál pálya elég rossz (sok hupli, csak őrült golyókkal lehet végigmenni botozás és mászás nélkül, boardosoknak esélytelen.). Viszont A Gnorou lift mellett isteni szűzhavas területek vannak (érkezésünket megelőző nap 50 centi hó esett, mi avattuk fel az oldalt, nagyon jó volt). Szűzhónak látszó dolog van a pályatrendszer bal oldalán a pirosaknál is, de az amíg ott voltunk, mindig tömörre volt fagyva, eléggé felejtős.

Tanulóknak nagyon sok lankás kék pálya van, és ezzel rá is térnék a pályarendszer hátrányára, ami miatt egyszer szép, többször nem kéne. 100 kilométer pályát írnak, de ennek jó, ha a fele használható. Nagyon sok hosszú kék (sőt, piros!) pálya van (Gouru, Sirén), amik élmény sízésre teljesen alkalmatlanok. A lejtős szakaszok csak arra jók, hogy nagy lendületet véve legyen esély bot nélkül a következő emelkedőn feljutni. Boarddal halál. Ráadásul a pályákon szűkületek vannak, ahol a kezdőket kerülgetve további sebességvesztés várható. Utolsó nap esett 40 centi hó, a Chardonnetsen egy óra alatt tudtunk lesétálni (!!!), mert a nagy közegellenállás miatt még a lejtőkön lefelé is lépegetni kellett.
Ez alapján a hasznos pályamennyiség olyan 60 km, ami egy hétre pont elég, többre kicsit kevés. (Nekem).

Összességében (ha azt is beleszámítom, hogy milyen messze van), 5-ből 3 pont. Az újdonság varázsával együtt 5-ből 4.

Remélem van, akinek segített a leírás!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.