Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Grúzia

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
obiwan
7 élménybeszámolót írt
7
16 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Grúzia
2017.03.27. 11:43
A gudauriban törlött varázslatos hét személyes tapasztalatainak megosztása helyett én inkább egy Kis kátéban arra a kérdésre keresem a választ, hogy milyen módon szervezhetünk magunknak sítúrát Grúziába? Amire szükségünk van, az nem más, mint repjegy, csomagfeladás, transzfer, szállás és ellátás, síbérlet, sífelszerelés, valamint egy kis shopping, ha már úgy is éppen arra járunk. Nézzük most ezeket részletesen:

Budapestről a Wizz Air repül Kutaisiba minden péntek este úgy, hogy szombat reggel jön vissza. Egy februári-, márciusi túrához a jegyeket ajánlott novemberben, decemberben beszerezni, így a fejenkénti retúrjegy nem kerül többe, mint 16-18.000 forint. A csomagjegyeket akár az indulás előtt két nappal is megvehetitek, amikor már összeállt, hogy pontosan mit visztek. Ha a felszerelést itthonról viszitek, akkor két emberre — az ingyenes kézipoggyászokon kívül — kell egy 23 kilogrammos csomag a bakancsokkal, a sisakokkal, meg az egyéb cuccokkal, és egy dupla sízsák a lécekkel. Láttam idén olyan megoldást is, hogy két ember csak egy sportfelszerelést adott fel a lécekkel, a bakancsaikat pedig kézipoggyászként vitték fel a bakancstáskákban. Ha az utóbbit választjátok, akkor nagyon figyeljetek a fizikai méretekre, mert a kézipoggyásznak bele kell férnie az ellenőrző kosárba.

Kutaisiba megérkezve transzferre lesz szükségetek. Lehet taxizni is, bár a legolcsóbb megoldás az, ha a http://georgianbus.com/ oldalán online foglalást követően kártyával előre kifizetitek a menetjegyeket. A szolgáltatás door-to-door, a szállodátok ajtajáig hoznak-visznek. Egy retúr út egy főre 90 GEL.

Szállást a http://www.booking.com/searchresults.hu.html?city=-2327363&aid=1301736 oldalon tudtok foglalni, és erősen javasolt, hogy félpanzióval tegyétek, mivel Gudauriban nincs kimondott sífalu, ahol esténként csatangolni, vacsorázni lehetne. Az egész település kb. 15-20 kilométer hosszan húzódik a főút mellett, az apartmanok, szállodák egymástól 300-500 méterre vannak. Olyan szállást válasszatok, amin kényelmesen el tudtok tölteni 6 éjszakát; kerüljétek a tömegnyomort, és a több fős hálótermeket. Egy hét egy főre félpanzióval, 2 ágyas fürdőszobás szobával 50-90.000 fontból kihozható.

Síbérletet a felvonók aljában található értékesítési pontokon vehettek, ahol szintén tudtok kártyával fizetni. Arra figyeljetek, hogy szezonváltás esetén az előre váltott jegyek áraiban nem veszik figyelembe az árváltozást, így egy márciusi túra idején érdemes a váltási napig, majd az azt követői időszakra, két részletben megváltani a jegyeket. Jelentős összeget lehet így megtakarítani. Jegyárak a https://www.gudauri.info/ érhetők el.

Sífelszerelést a Hotel Carpe Diem Gudauri -ben, vagy a Hotel Gudauri Marco Polo –ban tudtok bérelni, olyan 3.000 forint per nap összegért. Indulás előtt mindenképpen levelezzétek le velük, hogy mettől-meddig, és hogy milyen tudáshoz kell majd a cucc. Itt is tudtok kártyával fizetni.

Gudauriban nem lehet shoppingolni, mivel nincsenek boltok. Az egyetlen élelmiszerüzlet a rendőrség és a benzinkút mellett található, lényegében ez a falu központja. Itt tudtok pénzt váltani: vagy a bolt melletti bódéban, vagy magában a boltban található pénzváltóban. Mivel a bolt jelentős távolságra volt a szálásunktól, ezért már az érkezés délutánján egy hétre előre megvettünk minden szükségest. Van még egy kisebb bolt a kabinos felvonó aljában található apartman házak egyikének utcaszintjén is. A két bolt árszintje közel azonos, de sokkal olcsóbb, mint a felvonó körül található hütték, kiülős helyek kínálata.

Gudaurin belül a taxi olyan 10-15 GEL; ill. foglalás előtt a http://www.gudauri.info/map/ oldalon tudjátok ellenőrizni a távolságot a kiszemelt szállás, és a pályák között.

Csatolok pár képet a boltról, ill. az árakról, valamint egy étlapot a Hotel Khreki-ből, ill. egyet a kabinos lift aljában található hüttéből.

És a végére a legfontosabb: CSAK ÉS KIZÁRÓLAG A KIJELÖLT PÁLYÁKON SÍELJETEK!!!!

Good luck!
1-Georgia-Bus.jpg
2-Gudauri-market.jpg
3-Gudauri-market-2.jpg
4-Gudauri-market-3.jpg
5-Gudauri-market-4.jpg
6-Hotel-Khreki-menu.jpg
7-IMAG1933-a.jpg
8-20170315-2114548.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.