Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Túrázás Svájcban

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Tervező
85 élménybeszámolót írt
85
9 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Túrázás Svájcban
2017.03.08. 18:47
Én 1985 júliusában Trabanttal győztem le a Furka hágót (meg a Grimselt), aztán sízés Zermatt-ban. Nem hogy Trabant, szocialista autó szinte egyedül voltam. (Érdekes módon a Furka hágón feleségem nem akart vezetni. Azóta nem jártam ott, nem tudom mi a helyzet, de akkor korlát nem volt. Viszont a motorosok akkor is csodát műveltek...)

Még azt az érdekességet említem meg, hogy akkor a drága Svájcban, Täsch-ben egy mindennel felszerelt apartman annyiba került, mint akkor a Tokaj szállóban a padlástéri szoba. Komolyan, ugyanabban az évben laktam mindkettőben !!
Megjegyzem, Hinterglemmben, a felvonótól 20 m-re levő apartmanban is fele annyi a szállás, mint Sátoraljaújhelyen a hotelben. Csillagok ide-oda, színvonalban nincs különbség. De mégis: az újhelyi 4*-os hotelben a szobában nincs hajszárító. Érem én az okát is, a magyar kb. 98 féle adó-és közteher miatt ez kell. Pedig szerintem Svájcban és Ausztriában sem kell az adóhatóságoknak tanácsot adni...

Ami katasztrófa, műholdképeken látom, hogy a Rhone gleccser mennyire megfogyott. Ez nagy tragédia. Ha nem felejtem el, majd előkeresem az akkori fényképet és felteszem.
Több tízezer éves jegek tűnnek el 30 év alatt.
Előzmény: (TibiF 194823)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.