Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Túrázás Svájcban

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 1, rendezés:
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Túrázás Svájcban
Üzenet szövege
Feladó:  TibiFFérfiHaladó síelő
Dátum: 2017.06.15. 15:33
(Üzenetazonosító: 195657)
TibiF Hozzászólások: 529
Regisztrált: 2004.11.30.
57 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Múlt vasárnap Adelbodenben túráztunk a családdal. Azért mentünk oda mert májusban a nagyobbik lányom egy hetet töltött ott az osztállyal, nagyon tetszett neki a hely. Adelboden falu Bern kantonban található Adelboden-Lenk síterephez tartozik. Dél felől Wallis kanton hegyei határolják amely csúcsok 3600 méter fölötti magasságban húzódnak ezen a részen. Nagyon meleg van Svájcban, igazi nyár van júliusi hőséggel. A lakásban nem lehet maradni így a hegyet választottuk hétvégére.

Adelboden szép helyen fekszik 1400 méteren tengerszint felett egy zsákutca falu. Engstligenalpban a vízesést látogattuk meg. Felvonóval mentünk, a vízesésnek két része van, alsó és felső a felvonó végig a vízesés mellett vezet. Gyalog is fel lehet menni 1900 méterre, a sziklafalban lépcsőkön keresztül elég meredek úton. 1900 méteren egy fennsík található ahol még babakocsisoknak is van túraútvonal, persze lapos részen. Hó már csak 2200 méter felett volt. Első látásra jó helynek tűnt, télen ide visszajövök sítúrázni, déli irányba Wallis fele elég jó túraútvonalakat láttam. Most maximum 8 személyes kabinos lift vitt fel minket 1900 méterre, a másik felvonót felújítják. Akik délután jöttek bizony volt sorban állás, hogy feljussanak. Habár eldugott hely de sokan látogatják. Amikor kezdett nagyon meleg lenni akkor lejöttünk 2000 méterről, a völgyben még melegebb volt 30C, de vigasztalt a tudat, hogy a Thunerseeben fürödhetünk, igaz csak 17C volt a víz de jól esett csobbanni benne.

Jó hely Adelboden, télen lehet a sípályáit is majd kipróbálom. Ma ünnepnap van Svájcban a katolikus kantonokban az Úr napját ünneplik, ezért ez a nap munkaszüneti nap.
Adelboden madártávlatból Dél fele a wallisi havas csúcsok P6110038.JPG ahol elolvadt a hó már nyílnak a virágok a vízesés felső része a vízesés felső része szemből P6110131.JPG sárga, zöld, fehér, kék színek itt még azért volt hó a vízesés alsó része a Thunersee

laponként: összesen 1, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »