Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Túrázás Svájcban

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
TibiF
545 élménybeszámolót írt
545
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Túrázás Svájcban
2018.09.09. 19:36
Ma Glarusban túráztam, nem gyalog hanem vizen. SUP-oztam (Stand Up Paddle) a Klöntalerseen. A SUP-ozás elégge elterjed itt Svájcban, sokan használják, igazából ez egy olyan mint egy szörf deszka azon állni kell majd evezni. Innen jön a szó szerinti fordítás: SUP azt jelenti állva evezés.

A Klöntalersee egy tó Glarus kantonban, amely földcsuszamlás következtében alakult ki, 3.3 km² a területe. 848 méteren fekszik a tengerszint felett. Délre a Glärnisch (2904 m ) északra pedig a Dejenstock (2012 m) hegyek veszik körül. 1908 óta gátat építettek és a tó vizét villamos energia létrehozására használják.

A tavat hatalmas hegyek veszik körül olyan a kép mintha a Norvég fjordokban sétálnánk. A tó vize nagyon tiszta, 3-4 méter mélységben lehet látni a vízben. Fürödni is lehet most 17C volt a tó hőmérséklete (természetesen úsztam is a vízben nem csak SUP-oztam). Sok turista volt ma a környéken, kerékpárral sokan tekertek fel, ha végig haladunk a völgyön akkor a Pragelpasshoz lehet eljutni Muotathal felé amely Schwyz kantonban található. Sokan kocsival jöttek, a tavat gyalog meg lehet kerülni, az egyik oldalán van autó út, a másik oldalán pedig gyalogos út, néha a hegybe bevágva. Azon az oldalon ahol a gyalogos út van ott a sziklák mint egy fal kiemelkednek a tóból. Néhányan kajakoztak, kenuztak illetve SUP-osokat is láttam. A tó végében egy Camping is található. Ahol a legmeredekebb a hegy a tó mellett ott csak délben sütött be a nap, így evezés közben eldönthettem, hogy az árnyékos vagy a napos részen megyek. A hegyek tetején hófoltokat lehetett látni, ez még nem friss hó hanem az ami tavalyról megmaradt. Csatolok néhány képet.
A Klöntalersee a gát felöl
a hegyen még hófoltokat is lehetett látni
a hajó kikötő mögötte vezet az autó út
nyugalom a tavon, a bal oldali részen a tó mellett épp csak besüt a nap az erdőbe
épp csak besüt a nap a tó partján, a magas hegyek takarják a napot
szélcsend volt a tavon a tükörkép jól látszik
a gát felőli rész
felhőkép a tóban
ott a túraút a sziklában a tó partján
nyugalom a tavon
magas hegyek a tó mellett
árnyékból fényképezve
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.