Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Túrázás Svájcban

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 1, rendezés:
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Túrázás Svájcban
Üzenet szövege
Feladó:  TibiFFérfiHaladó síelő
Dátum: 2018.09.09. 19:36
(Üzenetazonosító: 201313)
TibiF Hozzászólások: 516
Regisztrált: 2004.11.30.
57 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ma Glarusban túráztam, nem gyalog hanem vizen. SUP-oztam (Stand Up Paddle) a Klöntalerseen. A SUP-ozás elégge elterjed itt Svájcban, sokan használják, igazából ez egy olyan mint egy szörf deszka azon állni kell majd evezni. Innen jön a szó szerinti fordítás: SUP azt jelenti állva evezés.

A Klöntalersee egy tó Glarus kantonban, amely földcsuszamlás következtében alakult ki, 3.3 km² a területe. 848 méteren fekszik a tengerszint felett. Délre a Glärnisch (2904 m ) északra pedig a Dejenstock (2012 m) hegyek veszik körül. 1908 óta gátat építettek és a tó vizét villamos energia létrehozására használják.

A tavat hatalmas hegyek veszik körül olyan a kép mintha a Norvég fjordokban sétálnánk. A tó vize nagyon tiszta, 3-4 méter mélységben lehet látni a vízben. Fürödni is lehet most 17C volt a tó hőmérséklete (természetesen úsztam is a vízben nem csak SUP-oztam). Sok turista volt ma a környéken, kerékpárral sokan tekertek fel, ha végig haladunk a völgyön akkor a Pragelpasshoz lehet eljutni Muotathal felé amely Schwyz kantonban található. Sokan kocsival jöttek, a tavat gyalog meg lehet kerülni, az egyik oldalán van autó út, a másik oldalán pedig gyalogos út, néha a hegybe bevágva. Azon az oldalon ahol a gyalogos út van ott a sziklák mint egy fal kiemelkednek a tóból. Néhányan kajakoztak, kenuztak illetve SUP-osokat is láttam. A tó végében egy Camping is található. Ahol a legmeredekebb a hegy a tó mellett ott csak délben sütött be a nap, így evezés közben eldönthettem, hogy az árnyékos vagy a napos részen megyek. A hegyek tetején hófoltokat lehetett látni, ez még nem friss hó hanem az ami tavalyról megmaradt. Csatolok néhány képet.
A Klöntalersee a gát felöl a hegyen még hófoltokat is lehetett látni a hajó kikötő mögötte vezet az autó út nyugalom a tavon, a bal oldali részen a tó mellett épp csak besüt a nap az erdőbe épp csak besüt a nap a tó partján, a magas hegyek takarják a napot szélcsend volt a tavon a tükörkép jól látszik a gát felőli rész felhőkép a tóban ott a túraút a sziklában a tó partján nyugalom a tavon magas hegyek a tó mellett árnyékból fényképezve

laponként: összesen 1, rendezés:
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 129 vendég és 8 regisztrált felhasználó látogatja.