Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Falkert - Heidi Alm Skipark
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Kinderhotel Schneekönig Heidi Alm Bergresort - gyerekbarát és családbarát pályaszállás Karintiában
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
admin3
705 élménybeszámolót írt
705
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Falkert - Heidi Alm Skipark
2018.01.26. 10:17
Kaptunk néhány friss információt Falkerttel kapcsolatosan:

Az elmúlt két év során, már 1860 és 2300 méter között is kiszámíthatatlan volt a hó helyzet, ezért a tervezett felvonó csere helyett, a hóágyú rendszer átépítése és bővítése mellett döntött a vezetés. Így a pályák magassága ellenére az összes pálya mesterséges hóval való ellátása biztosítottá vált. A fejlesztés három ütemben zajlik.

Első ütem: (már megtörtént) a hóágyúzáshoz szükséges csőhálózat lefektetése a föld alá, olyan mértékben, hogy a pályák 100 %-ban lefedetté váljanak, plusz a szükséges hóágyúk vásárlása.

Második ütem: A hóágyúzáshoz szükséges vizet a Falkert see-ből nyerik, viszont a jég alatt a víz hőmérséklete túl meleg ahhoz, hogy kisebb mínuszokban megfelelő hó készüljön, ezért az idei évben építenek egy hűtő házat, ami nagyban segíti a megfelelő minőségű hóágyúzást.

Harmadik ütem: (2019) felvonók fejlesztése.

Mindezek mellett a Kinder Parkot minden évben fejlesztik azzal a céllal, hogy nagyon rövid időn belül ez legyen Karintia legnagyobb és legszínesebb Kinder Parkja.

A Spitzlift - amiről írsz - valóban le lett állítva, mivel az elmúlt években átlagosan naponta 8-10 fő ment vele fel a csúcsra. De a csúcsra való feljutás ezzel nem szűnt meg: engedélyt kértek arra, hogy az egyik ratrak ráépített üléseken vigye fel a síelőket csúcsra, ez rajta is van az idei sítérképen. Az engedélyt december elejére ígérték, de sajnos még mindig nem érkezett meg. Bármelyik nap megérkezhet és attól kezdve síelhető lesz a csúcs is (erről majd hírt adunk itt a síelők.hu-n is). A kezelt sípályák hossza így mindössze 1 km-rel csökkent.

A sípályákkal kapcsolatos észrevételedre reagálva azt válaszolták, hogy a varázsszőnyegek melletti pályák után, van egy gyermek húzólift, amely mellett egy fokkal nehezebb pálya található, de még tanuló pálya, szín jelzés nélkül. Ezt követi egy igazán enyhe kék pálya, valamint hét különböző, folyamatosan nehezedő piros pálya, úgyhogy a lehetőségek ugyanúgy adottak kezdők részére is.
Előzmény: (Sí Jelek 198454)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.