Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Svájc
Meiringen - Hasliberg
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
TibiF
545 élménybeszámolót írt
545
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Meiringen - Hasliberg
2017.12.11. 19:18
Tegnap Meiringen-Haslibergen síeltünk. Ez az a hely ahova nem terveztem síelni menni, mondván kicsi pályarendszer, a környéken úgy is sokkal jobb terepek vannak Svájcban. Mivel a síbérlet ide is érvényes így meglátogattam. Jól tettem, hogy nem hagyatkoztam az előítéletekre mert ez egy jó pályarendszer. Hasliberg nem nagy pályarendszer, 60 km sípályával rendelkezik. Tegnap kb. fele a lifteknek volt csak nyitva, december közepétől lesz a teljes nyitás. A pályarendszer 1000 és 2400 méter között helyezkedik el Berner Oberlandban. Északról Obwalden kantonnal határos, délen pedig az Aare folyó húzódik. Előnye, hogy jól megközelíthető, Luzerntől csupán 45 percre található.

Hóból nem volt hiány, az elmúlt napokban sok hó lehullott, így a pályák tökéletesek voltak. A pályák különböző tudásszintnek megfelelnek, pályán kívül is rengeteg hely van. A liftek változatosak, van egy két csákányos vagy tányéros lift de az nem zavart. Látni sajnos sokat nem lehetett mivel egész nap szakadt a hó, reggel -6C volt porhóval, dél körül a havazás átment havas esőbe majd később esőbe a melegedés miatt. 14 órakor be is fejeztük a síelést mert már nem csúszott annyira a hó a vizesedés miatt. Szép időben kelet felé a Titlis csúcsa is látszik mi ezt tegnap nem láttuk. Jobb volt a látási viszony mint előző nap Adelbodenben, de a környező hegyeket meg az Aare völgyét nem láttuk. Nem voltak sokan, többnyire gyerekes családokat láttam. Volt olyan, hogy a csákányos lift melletti 15-ös pályán csak a lányimmal síeltünk. A tegnap Reutitől keletre fekvő pályák voltak nyitva.

Hozzám ez a síterep fekszik a legközelebb ahova a bérlet érvényes, 1 óra alatt autóval könnyen megközelíthető. Ide még visszatérek hét közben, a cégnél ahol dolgozom megbeszéltem a főnőkkel ha lesz napsütéses idő akkor fél napot kiveszek és délelőtt síelhetek. Nem rossz hely, tippem szerint főszezonban is jó lesz mikor sokan síelnek és remélhetőleg mások a környező terepeket választják. Teszek fel pár képet, nem sokat lehet látni.
a faházak 70-80cm-es talapzaton állnak, ott volt annyi hó
a 14-es pálya
nagy volt a hó
a 23-as pálya
2000 méterről ezt lehetett látni
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.