Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Svájc
Meiringen - Hasliberg
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
gabesz777
10 élménybeszámolót írt
10
7 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Meiringen - Hasliberg
2019.11.04. 14:15
Sziasztok,

A síszezon felvezetéseként íme egy kis kedvcsináló a Meiringen-Hasliberg síterepeket célba vevők számára ... ezúttal egy kicsit másképpen: az Aare-szurdokkal. Sok jó havat és jó csusszanást a 2019/2020-as szezonban!

Megközelíthetőség és infrasktruktúra:
Az Aare-szurdok a svájci Meiringen és Innertkirchen városok között fekszik, Budapesttől 1150 km-re található, Zürichtől 100, Luzerntől 50, Berntől 85 km-re. A szurdoknak két bejárata van: Meiringen (nyugati bejárat), vagy Innertkirchen (keleti bejárat) felől. Autóval érkezők a kiépített bejárat előtti parkolókban tudják hagyni kocsijukat. Tömegközlekedést választók Meiringen vasútállomástól egy könnyed félórás sétával az Aare-parton érhetik el a szurdok nyugati bejáratát, vagy az Aareschlucht West megállótól pár percre a bejáratnál találják magukat.
A nyugati bejáratnál étterem, a keleti bejáratnál bisztró várja az éhes vagy szomjas kirándulókat.

Az Aare-szurdok:
Az Aare folyó a Berni Alpok környező, négyezer méter tengerszint feletti magasságot meghaladó hegycsúcsainak gleccsereiból leereszkedve vájta ki mai medrét az elmúlt tízévezredek alatt, hogy a Brienzi majd Thuni tavakon keresztül észak felé folyva elérje Bern városát. Az Innertkirchen és Meiringen közötti puha mészkőképződményben meredek völgyet, szurdokot vájt ki magának. Ez az Aare-szurdok, amely a maga 1.4 km hosszával páratlan értékű Európában.
Az 1888. év óta a nagyközönség által bejárható szurdok kényelmes kirándulásra hív: betonozott illetve a szurdok oldalában kialakított pallóút teszi bárki számára könnyen bejárhatóvá és megtekinthetővé a szurdokot, annak teljes hosszában. Az Aare áradása esetén (elsősorban a tavaszi hóolvadáskor fordul elő áprilisban) a felső szakaszt (keleti bejárat felőli rész) biztonsági okból lezárhatják a látogatók elől.
A néhol mindössze 1 méter széles szurdok meredek sziklafalai bizonyos helyeken 180 méterre magasodnak felettünk. A magasból lezúduló patakok, nyaktörő meredekségű sziklaperemek és a gleccserek jégkorszaki nyomai mind a geológiai múltat idézik.
A szurdok bejárása kényelmes tempóban is körülbelül 1-2 órás program. Az április elejétől november elejéig látogatható szurdok júliusban és augusztusban csütrötöktől vasárnapig este 10-ig várja a látogatókat: a nyári naplemente fantasztikus színjátékkal kedveskedik a szurdokba ekkor látogatóknak. Az általános nyitvatartási idő 08.30 és 17:30 között van.

Árak:
A felnőtt belépő 9 CHF-ba kerül, míg gyerekek (16 éves korig) 5 CHF-ért járhatják be a szurdokot. A látogatás 6 éves korig ingyenes.

Értékelés és tipp:
Kiváló választás egy síszezon előtti vagy éppen késő síszezon utáni kirándulásra: a Meiringen feletti Hasliberg síterepei április közepéig várják a télisportok kedvelőit. Javasolt a szurdok nyugati bejárat felőli látogatása, illetve időpont választási szempontból a júliusi-augusztusi naplemente élmény megkoronázza az amúgy is fejedelmi kirándulóélményt.

További információk:
https://www.aareschlucht.ch
https://www.meiringen-hasliberg.ch
https://www.bergfex.ch/meiringen-hasliberg
Aare-szurdok-1.jpg
Aare-szurdok-2.jpg
Aare-szurdok-3.jpg
Aare-szurdok-4.jpg
Aare-szurdok-5.jpg
Aare-szurdok-6.jpg
Aare-szurdok-7.jpg
Hochstraess.jpg
Maegisalp-Fele.jpg
Maegisalp-Haeaeggenrol.jpg
Bidmi-Iranyaban.jpg
Haeaeggen-A-Hatterben.jpg
Kilatas-Az-Alpen-Towerrol.jpg
Alpen-Tower-Alatti-Palyak.jpg
Bidmi-Iranyaban.jpg
Haeaeggen-A-Hatterben.jpg
Alpen-Tower-Alatti-Palyak.jpg
Hochstraess.jpg
Kilatas-Az-Alpen-Towerrol.jpg
Maegisalp-Fele.jpg
Maegisalp-Haeaeggenrol.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.